Mette Graversgaard med japanske Masumi Aoki, der endte sidst i heatet. (Deca Text&Bild

VM (4. dag): Graversgaard klar til semifinalen

Trods en dårlig start viste Mette Graversgaard tirsdag sin klasse med en af karrierens bedste tider 12,87. Det rakte ikke til direkte avancement, men det lille ”q” var aldrig for alvor truet.    

12,87 og en plads i semifinalen. Mette Graversgaard svigtede ikke, da semifinalisterne tirsdag skulle findes ved VM i Budapest, og som den første af foreløbig syv danske atleter lykkedes hun med at avancere.

På forhånd havde hun håbet at undgå det varme sæde, men i hendes heat var der et stykke op til 4. pladsen, som den franske indendørs-verdensmester Samba-Mayela snuppede med 12,71. Sofaen i ”The q Room” blev dog aldrig for alvor varm, og ingen i de efterfølgende heat, skulle det vise sig, kom til at overgå 1900-atletens tid. Dermed er hun for andet VM i træk i semifinalen – trods en dårlig start.”Det er virkelig fedt. Min start var ikke den bedste, og jeg rammer også den sidste hæk, men det var til at redde. Det er dejligt igen at være nede på den slags tider, for min sæson har været lidt rodet rent teknisk,” udtalte hun efter løbet til DR Sporten.

Kun to gange før – i Savona i maj (12,83) og ved DM i fjor (12,84) – har hun løbet hurtigere. Med en god start i onsdagens semifinale (heat 3 - 21.01) synes en dansk rekord bestemt mulig. 

Positivt problem
”Jeg er blevet hurtigere i år, men det betyder også, at jeg kommer for tæt på hækkene og rammer dem. Derfor har jeg ikke kunnet kontrollere mine løb så godt som sidste år. Det kan være svært at nå at rette på det inden semifinalen, så mit fokuspunkt må være en bedre start – og så håbe at komme ”clean” igennem.”

Graversgaard vurderede i optakten, at der skulle 12,90 til at gå videre på tid, og det var ikke ramt meget ved siden af. Således klemte den finske europamester indendørs, Reetta Hurske, samt Hollands Maayke Tjin-A-Lin sig videre på 12,92. Ved de seneste tre VM er den sidste finaleplads gået på 13,12 – 13,08 og 13,12. 

Den tidligere verdensrekordholder, Kendra Harrison (USA), imponerede i heat 3 med 12,24 – den suverænt hurtigste af alle tider og såmænd også nyt årsbedste i verden.

Seneste nyheder