Nyhed fra Dansk Atletik
(Deca Text&Bild)

(VM 6. dag): Katrine kaster sig ind som nr. 9 i verden

En historisk 12. plads fra kvalifikationen blev i torsdagens finale opgraderet til en fornem 9. plads – bare 81 cm fra top-8. 

Katrine Koch Jacobsen leverede for anden dag i træk et topresultat. Efter 71.25 i onsdagens kvalifikation fik hun i finalens anden omgang forbedret sig til 71.33. Og som det var tilfældet i går, eksekverede hun igen en pletfri serie med det korteste af tre godkendte kast målt til 69.89. At der sikkert var mere i vente, fik Katrine desværre ikke mulighed for at vise, idet kineseren Zheng Wang i tredje runde gik forbi med 72.14 og dermed skubbede danskeren ud af top-8. Uanset hvad, er 9. pladsen det bedste resultat af en kvindelig dansk kaster ved VM siden 2005, hvor Christina Scherwin blev nr. 4 i spydkast. 

På forhånd var hun seedet sidst af de 12 finalister, men endte altså med at rykke tre pladser op.

”Det er helt vanvittigt. Jeg havde håbet på at kunne tage nogle placeringer, men at det faktisk skete, det er crazy. Alt i alt var det nogle gode kast. I dag kunne jeg lige så godt satse hele butikken, og der kom alligevel tre gode forsøg ud af det,” sagde en forståeligt glad hammerkaster efterfølgende til DR Sporten.Ind i nyt terræn
Med hendes og Lisa Brix’ finalepladser ved EM i fjor trådte dansk kvindekast ind i nyt, ukendt land. Dagens 9. plads var endnu et skridt i den rigtige retning. Begge trænes af Carsten Bomme, som fik disse ord med på vejen i tv-interviewet: 

”Vi har nogle tekniske ting, som vi altid taler om. Det giver noget ro lige at kunne gå over til ham i pauserne. Han er en vildt god støtte og en vanvittig dygtig træner.” 

Selvom verdensranglistens nr. 1, Brooke Andersen fra USA, kiksede i kvalifikationen, endte finalen alligevel i en tredobbelt nordamerikansk triumf med Canadas Camryn Rogers som vinder med 77.22 foran de to andre amerikanere. Katrine endte som femtebedste europæer, hvilket også gør næste års EM i Rom interessant.

”Det giver motivation til de kommende sæsoner, at jeg nu ved, at jeg kan gå ud og præstere,” sluttede VM-9’eren, der de seneste tre uger har præsteret tre af karrierens fem bedste konkurrencer. 

VM - Budapest 19-27. august
6. dag
Hammerkast K finale
1. Camryn Rogers CAN 77.22
2. Janee' Kassanavoid USA 76.36
3. DeAnna Price USA 75.41
9. Katrine Koch Jacobsen DEN 71.33 SB
Alle resultater 

Seneste nyheder