Lisa Brix ved VM i Eugene 2022. (Deca Text&Bild)

VM (optakt 2. dag): Tre skud i bøssen for Brix

Blandt de tre danske atleter, der kommer i aktion søndag formiddag, knyttes de største forhåbninger til Lisa Brix. Diskoskasteren skal dog forventeligt kaste tæt på sin danske rekord for at nå finalen.  

Tre skud i bøssen. Det er vilkårene for alle kastere ved VM, og det er der som sådan ikke noget nyt i. Lisa Brix prøvede det ved sidste års VM i Eugene. Her måtte diskoskasteren nøjes med en 29. plads i kvalifikationen med for hende beskedne 56.54. Bare en måned senere slog hun imidlertid til ved EM, hvor hun med 59.40 i sidste runde kastede sig i finalen. At gentage bedriften ved et VM vil være det næste naturlige skridt op ad karrierestigen, men Brix skal bogstavelig talt stå tidligt op (gruppe A begynder kl. 9.00) for at klare det. Ved de seneste tre VM er den tolvte og sidste plads i finalen således gået på kast mellem 61.21 og 62.25. Altså lige i omegnen af den danske rekord på 62.22, som Brix vandt DM med i juni.

"Ja, det kræver nok et kast over 61 meter, men det er også det, vi går efter. Lisa er velforberedt, træningen hernede har kørt godt, og hun glæder sig. Så målet er finalen, men nu må vi se," lyder det fra landstræner i kast, Carsten Bomme.

Mens Lisa Brix er seedet som nr. 16 ud af de 37 deltagere, er Annesofie Hartmann (gruppe B kl. 10.30) placeret som nr. 33. For hende gælder det ikke nogen finaleplads, men om at gå ud og gøre det så godt som muligt.

"For Annesofie handler det i høj grad om at samle erfaring. Man kan forberede sig optimalt, men når man først står der i kasteringen til et VM med masser af tilskuere, er det bare noget andet."  

Med sine 22 år får Hvidovre-kasteren sin VM-debut tre år tidligere, end Brix gjorde det. (se startlisten HER)

I heat med Kirani James  
Omtrent samtidig som Annesofie træder ind i kasteringen, får Gustav Lundholm Nielsen sin VM-debut. Sparta-løberen, der sidste år klemte sig med i EM-semifinalen, har fået bane 4 i det tredje af seks indledende heat på 400 meter. Et heat, hvor 30-årige Kirani James fra Grenada – VM- og OL-guldvinder i ’11 og ’12 og regerende viceverdensmester - er den helt store profil. 

(Heat 3/6 - de tre første i hvert heat videre til semifinalen + seks bedste tider)

Blandt de 46 deltagere skal der findes 24 semifinalister, og med en seedning nederst i det stærke startfelt ser det mere end svært ud for den danske mester. De sidste seks semifinalister skal dog findes på hurtigste tid, og her er det sidste lille q ved de seneste tre verdensmesterskaber gået på mellem 45,70 og 46,01 sekunder. Altså lige i det interval, hvor Gustavs tre bedste tider denne sæson (45,80 PR, 45,81 & 46,00) ligger. 

Gustav L. Nielsen presser sig med i EM-semifinalen i München 2022. (Deca Text&Bild)

Dansk program 2. dag 20/8
9.00 Lisa Brix – diskoskast kval. gr. A
10.30 Annesofie Hartmann – diskoskast kval. gr. B
10.41 Gustav Lundholm Nielsen – 400 meter indl. heat 3/6

DR2 sender: søndag 8.55-13.55 & 16.25-19.30 

Links
World Athletics' VM-side
Tidsskema/resultater
Final entries (startlister kommer på VM-siden 24-48 timer før den pågældende øvelses start)
VM-statistik (pdf)
Resultater fra tidligere VM (1983-2022)
Den danske trup
Dedikeret VM-side på dansk-atletik.dk
DR sendetider

Seneste nyheder