Kristian Uldbjerg Hansen - VM-klar på 1500 meter. (Deca Text&Bild)

ATLETIK-VM: Dansk trup bliver den største i 28 år

Fem ekstra navne har på falderebet fået grønt lys for VM-deltagelse, og dermed kan dansk atletik sende 11 atleter til mesterskaberne i Budapest – det største individuelle antal siden Göteborg 1995.

Ni kvinder og to mænd. Så stor bliver den danske trup vil Atletik-VM i Budapest, der åbner den 19. august. Nok havde elitechef Mikkel Larsen bebudet, at han ville tilføje et par navne til det seks kvinder store hold, der allerede torsdag fik det officielle stempel. I spillet om de sidste kvoter flaskede tingene sig dog for dansk atletik, der får hele fem ekstra atleter med – alle VM-debutanter:

- Annemarie Nissen (Sparta) – 800 meter
- Annesofie Hartmann Nielsen (Hvidovre AM) - diskoskast
- Gustav Lundholm Nielsen (Sparta) – 400 meter
- Kristian Uldbjerg Hansen (Aarhus GF) – 1500 meter
- Sofia Thøgersen (Sparta) – 1500 meter

I forvejen var disse seks officielt udtaget:
Caroline Bonde Holm (Sparta) – stangspring
Juliane Hvid (Sparta) – 3000 meter forhindring
Karen Ehrenreich (Aarhus 1900) – maraton
Katrine Koch Jacobsen (Sparta) – hammerkast
Lisa Brix Pedersen (Sparta) – diskoskast
Mette Graversgaard (Aarhus 1900) – 100 meter hæk

”Jeg er virkelig stolt over det store hold. De seneste par år har det været en bevidst strategi at få flere atleter hævet til internationalt niveau, så vi fyldte mere til de store mesterskaber. Det store hold ved sidste års EM viste, at vi var på rette vej, og det er med det kommende VM nu blevet bekræftet,” udtaler elitechef Mikkel Larsen, der med spænding havde afventet den endelige ranking-liste fra det internationale atletikforbund. 

Yngste deltager nogensinde
”Vi havde i år flere udøvere, som lå lige på grænsen til deltagelse, så glæden er selvsagt stor over, at så mange kommer med. De to sidste er en overraskelse og en ekstra bonus,” siger elitechefen med henvisning til diskoskaster Annesofie Hartmann og Sofia Thøgersen på 1500 meter. Sidstnævnte er førstkommende onsdag guldfavorit ved EM-U20, og bliver med sine 18 år den yngste danske atlet ved et VM eller OL nogensinde.

”Det er åbenlyst også et hold uden de store stjerner, men med en god blanding af ung og gammel, debutant og rutine, er jeg sikker på, at vi nok skal komme hjem med flere gode resultater.”

AGF-løber udtaget på flygtningehold 
Som et kuriosum skal maratonløberen Omar Hassan også til VM. Den 32-årige AGF-atlet er født i Etiopien, men har boet i Danmark siden 2014, hvor han har vundet flere store løb. Et dansk statsborgerskab afventer han dog stadig, og nu får han i stedet start for World Athletics’ ”Athlete Refugee Team”.

Med udtagelsen af den anden AGF'er, Kristian Uldbjerg Hansen, får AGF Atletik to atleter med til VM. Det er første gang siden 1983 (John Skovbjerg, maraton), at Aarhus-klubben er repræsenteret ved et Atletik-VM.   

 

Seneste nyheder