DMU: En 2. dag med tætte dyster og en drilsk vind

Dag 2 af DMU bød igen på en masse gode konkurrencer, hvor specielt tre unge 800 meter-løbere lyste op. Som det var tilfældet lørdag, kunne stafetløbene igen byde på en rekord.   

Dansk atletiks mange talenter fortsatte søndag, hvor de slap. Efter en solrig lørdag var skyerne på 2. dagen trukket hen over Hvidovre Stadion, men tætte dyster og mange rekorder lyste fortsat op. 

Et af de formodede højdepunkter - 800 meter for de 14-15-årige drenge - var placeret allerede kl. 10. Her havde gårsdagens guldvinder på 300 meter, Magnus Abildgaard Kofoed (Fremad Holbæk), sat mellemdistanceløberne William Thøgersen (Sparta) og Sebastian Smed Grønkjær (Vejle IF) stævne. Kofoed lagde fra start et hurtigt tempo, som kun de nævnte to vovede at følge. I det sidste sving kunne Thøgersen sætte en uimodståelig spurt ind og vinde i blændende 1:58,50, mens Kofoed og Grønkjær med hhv. 1:59,04 og 1:59,78 for første gang klemte sig under de to minutter. Kofoed – en årgang yngre end de andre – var dermed ganske tæt på at slette årgangsrekorden på 1:58,8 fra 1979 (!).

Joel Frederik løber guldet hjem i rekordtid
En rekord så til gengæld lyset i de afsluttende stafetter. Lørdag blev der sat to af slagsen, og søndag faldt en tredje, da Spartas drenge i 16-17 års klassen løb 1000 meter stafet i 1:58,60 – en forbedring af klubbens egen notering fra DMU 2017 – også i Hvidovre. Guldvinderen fra EYOF, Joel Frederik von d’Ahe, stod lørdag over de individuelle øvelser, grundet en skade, der har holdt ham ude af konkurrence hen over sommeren. Han var heldigvis så meget i bedring, at han både lørdag og søndag deltog i stafetdiscipliner for sin klub, og var med til at sætte rekord begge dage. Søndag dukkede han op tids nok til at løbe depechen hjem for sin klub på den sidste, lange tur. Anyel Weis, Sophus Ramsgaard Jensen og Nicklas Gravgaard hed klubkammeraterne på de første tre ture. 

Færøsk fænomen løber 20,99w
Med stiv kuling i ryggen løb Jónas Gunnleivsson Isaksen lørdag 10,23 (+5,3) på 100 meter. På den dobbelte distance var det færøske fænomen atter flyvende med 20,99. Medvinden var med 2,2 m/s imidlertid en tand for stærk til, at en færøsk rekord her kunne komme i bogen.

De andre 200 meter-finaler var med få undtagelser alle vindbegunstigede udover det tilladte. Det gjaldt bl.a. William Kudsk Sejr (Skive AM), der vandt den yngste drengeklasse i imponerende 22,59 (+2,6). Hos pigerne blev der også løbet stærkt over hele linjen. I 16-17 års klassen fulgte Celina Hagihara (KIF) op på lørdagens guld på 100 meter ved også at sejre på den dobbelte distance i 24,26 - klart under den danske U18-rekord, men med 3,7 m/s i ryggen. Hagihara fuldente en god weekend ved at løbe sidste tur for det vindende KIF-hold på 1000 meter stafet.

Vilhelm Krüger (Sparta), der lørdag imponerede med 14,00 (+1,4) på 110 meter hæk, fortsatte søndag i flot stil, da han i sidste runde af længdespringsfinalen landede ude på 7.50. Men ak, også her var medvinden en tand for stærk med +2,4.

Lange spydkast
Felterne i den ældste klasse – 20-22 år – var i flere discipliner noget tyndt besat. Det gjaldt dog ikke mændenes spydkast, som ikke bare holdt højt niveau, men også bød på god underholdning. Skanderborgs Sebastian Skovhauge førte hele konkurrencen med 66.40 fra første runde, inden Mikkel Simonsen (1900) gik forbi i sidste kast med PR 66.53 – hvorpå Skovhauge svarede igen med PR 66.71. Med 64.51 til Noah Birk Meissner (Skive AM) var der også PR på bronzepladsen.  

Over 1.000 resultater blev noteret i løbet af den lange weekend, hvor 50 foreninger bidrog til et fint DMU. Sidste guldmedalje blev symbolsk nok vundet af Skive AM på 4x400 meter. Den jyske klub havde en forrygende weekend og blev mest vindende forening efter Sparta. Meget passende er de værter, når dansk atletiks mange talenter mødes igen ved DMU-inde til marts.

DMU - Hvidovre d. 2-3. september
Alle resultater

Seneste nyheder