DMU: Sublim førstedag med godt fællesskab og stærk medvind

Denne lørdag beviste, at DMU er et stævne, som samler unge atleter på tværs af klub og alder. Vinden spillede begivenhederne et lille pus, men høj som lav sikrede en hyggelig atmosfære og god underholdning.

Førstedagen af DMU stod i fællesskabets tegn. Solen stod direkte ned på Hvidovre Stadion, som tog sig godt ud denne lørdag. Stadionet var fyldt med unge toptunede atleter, der skiftevis konkurrerede og heppede på hinanden. Klubtrøjerne havde forskellige farver, men på trods af det var der ingen tvivl om, at alle var samlet for at nyde atletikken. 
De tætte relationer blev især tydelige, da den nybagte danske rekordholder Sofia Thøgersen kun lige nåede at løbe over stregen, før hun lykønskede konkurrenterne med det flotte løb.

Den 20-årige sprinter fra Sparta Atletik & Løb, Marie Høgh Larsen, understregede også, at fællesskabet ved DMU betyder meget for hende:

”Jeg syntes, at det er ret hyggeligt at man konkurrerer mod dem man konkurrerede mod da man var lille, og på den måde samles til det her stævne”.

DMU favner bredt, og de helt unge atleter fik også lov til at prøve sig af på den store scene. En lille flok fra Aabenraa Idræts- og Gymnastikforening havde taget den lange tur til Hvidovre og den 14-årige debutant, Justin Elias Andersen, var spændt på at komme i aktion:

”Jeg glæder mig meget. Det er spændende, og det ser virkelig fedt ud”.

Vind og hurtige tider

En af de helt store samtaleemner på førstedagen af DMU var medvinden, som gav lidt ekstra krydderi til sprintdistancerne.

I løbet af formiddagen gav det optimale forhold, da vinden holdte sige lige under de +2.00. Senere tog den til, hvilket betød flere rigtig hurtige tider. I 100 m finalen for drenge 18-19 år, var vinden helt oppe på +5.23 m/s, hvilket bidrog til en vindertid på 10.23.

Alle resultater fra førstedagen kan findes hos Imars.

Mere atletik i vente

DMU fortsætter ufortrødent i morgen, hvor man kan få fornøjelsen af at opleve flere dygtige ungdommere i aktion. De første discipliner bliver skudt i gang kl. 9.00.

Seneste nyheder