Foto: Lone Dybdal

Dobbeltsejr til Sparta ved DM Hold

Sparta Atletik og Løb tog sejren i både herrernes og damernes konkurrence til dette års DM Hold, der blev afviklet på Aarhus Stadion i dag. Udover sejrene i holdkonkurrencerne, tog Sparta også DM-guld i herrernes 4x100m og 4x400m stafet, og i kvindernes 4x400m stafet, mens KIF tog sejren og guldmedaljerne i kvindernes korte stafet.

Sparta Atletik og Løb blev danske mestre for hold i både herrernes og damernes klasse, da Aarhus 1900 Atletik og Løb i dag inviterede indenfor til et sidste stævne på Aarhus Stadion som vi kender det. Arrangørklubben tog sølvet i begge klasser, mens København Idræts-Forening tog dobbelt DM-bronze i Aarhus i dag. 

Kun fem og et halvt point endte med at skille guld og sølv i kvindernes holdkonkurrence, hvor Sparta Atletik og Løb og hjemmeklubben Aarhus 1900 Atletik og Løb, fulgtes mere eller mindre ad igennem dagen og fik henholdsvis 113,5 og 108 point. Københavns Idræts-Forening fik hentet 92 point ind, og det rakte til tredjepladsen med 9 points margin ned til FIF Atletik og Motion.

I mændenes holdkonkurrence var der mere end 30 point imellem vinder Sparta Atletik og Løb og de lokale sølvmedaljetagere fra Aarhus 1900 Atletik og Løb, der havde en lidt mindre, men stadig sikker margin ned til KIF på tredjepladsen. Det blev til hele 174 point til Sparta, mens Aarhus 1900 landede på 142 og KIF på 130 point. 

"Det er super fedt at vi vinder begge konkurrencer. Nogle vil måske mene at det var forventeligt, men vi stillede med et lidt svagere hold end vi har gjort tidligere, så der har været lidt ekstra spænding. Jeg synes det er fantastisk at vi alligevel ender med en dobbeltsejr," lød det fra Sparta Atletik og Løbs VM-kaster Katrine Koch Jakobsen, der som forventeligt tog sejren i kvindernes hammerkast, en disciplin hun, til VM i Budapest for to uger siden, blev nummer 9 i verden i.

"Der er en helt anden stemning til en holdkamp, hvor man kæmper for klubben og fællesskabet. Jeg elsker at slutte sæsonen af med DM Hold," lød det videre fra Katrine Koch Jakobsen om kontrasten til VM-scenen.

Flotte resultater i varmen

En solrig og stemningsfuld stævnedag på Aarhus Stadion, blev indledt med afgørelsen af damerne og herrernes 400m hæk, hvor det lokale stortalent Martha Danneskjold Rasmussen tog sejren hos kvinderne i 59.35 sekunder, mens Sparta Atletik og Løbs unge talent Sofus Olivarius Vølund tog sejren hos mændene i tiden 54.23 sekunder, mere end fire sekunder foran næsthurtigste, nyslået danmarksmester på distancen, Sebastian Sund Frandsen fra Aalborg AM.

Sparta Atletik og Løb stak også af med sejren på mændenes korte hæk, hvor Andreas Christoffersen løb 14.57 sekunder, mens arrangørklubbens VM-stjerne Mette Graversgaard tog sejren på kvindernes 100m hæk, i ny stadionrekord, som passende bliver den sidste, i tiden 13.18 sekunder.

100m distancen for mænd var Sparta igen hurtigt ude af startblokken og først over stregen, da Emil Frænde sejrede i tiden 10.65 sekunder. Sejren på den korteste sprintdistance for kvinder tog KIF's kun 16-årige Celina Hagihara, i 11.85 sekunder. 

KIF tog også sejren på 400m for kvinder, hvor Anna Krab Scheibelein var hurtigst i tiden 56.51 sekunder, mens Spartas Luis Felipe Maillet var hurtigst hos mændene i en ny personlig rekord på 48.04 sekunder.

På mændenes 800m tog Sparta endnu en sejr, da tidligere VM-sprinter Benjamin Lobo Vedel, løb sig til en årsbedste i 1:55.88 minutter, mens det hos kvinderne blev til en sejr til Randers Freja Atletik og Motions Lærke Frost Thygesen i tiden 2:17.48 minutter.

Hjemmebaneholdet slog til igen på kvindernes 1500m, hvor Line K. Schulz tog sejren i 4:27.86 minutter, mens Spartas Andreas Holst Lindgren sejrede hos mændene på den mellemlange distance, i tiden 3:57.83 minutter.

Det blev en varm omgang på den helt lange løbedistance på Aarhus Stadion i dag, hvor Aarhus 1900 Atletik og Løbs egen Jakob Dybdal Abrahamsen tog en 5 sekunders sejr over 3000m forhindring konkurrenten Ole Hesselbjerg fra Sparta, da de løb henholdsvis 15:41.34 og 15:46.43 minutter på mændenes 5000m. Hos kvinderne tog Aarhus 1900 også sejren, da Monique Mallya Mechlenburg var hurtigst i ny personlig rekord på 17:01.26 minutter. 

VM kastere på plads

I de tekniske discipliner, var to VM-aktuelle kastere på plads og Spartas Katrine Koch Jakobsen tog sejren i kvindernes hammerkast med 69.69 meter, mens Lisa Brix Pedersen tog en overlegen sejr i diskoskast for kvinder med 58.71 meter. Hos mændene vandt Spartas Theodor Hennecke med 50.34 meter i hammerkast, mens Esbjerg Atletik og Motion tog sejren i diskoskast, hvor Morten Ekhard Nielsen kastede 46.39 meter.

I mændenes kuglestød vandt Christopher Holmbjerg Nielsen fra Sparta Atletik og Løb med 15.53 meter, mens klubkammeraten Nickoline Skifter Andersen tog sejren hos kvinderne med 14.11 meter. 

Sparta tog også sejren i både mændene og kvindernes spydkast, hvor Jakob Slipsager kastede 63.73 meter og Karla Schärfe kastede en ny personlig rekord på 51.19 meter.

I trespring var Aalborg AM bedst hos mændene, hvor Frederico Guerrero sprang årsbedste på 14.48 meter, mens Aarhus 1900 tog sejren hos kvinderne, hvor Isabell Paprotny sprang 12.42 meter. 

Aarhus 1900 var også bedst i mændenes længdespring, hvor Kasper Larsen sprang ny årsbedste på 7.49 meter, mens Spartas Ida Beiter Bomme tog sejren hos kvinderne med 6.14 meter.

I den sidste springdisciplin, stangspring, var Spartas Aske Valdemar Pedersen tæt på de 5 meter, da han tog sejren i mændenes konkurrence ved at komme over 4.90 meter, og sikrede dobbeltsejr til sin klub i disciplinen, hvor Annabelle Viple vandt kvindernes konkurrence på 3.80 meter. 

Sparta og KIF danmarksmestre i stafet

Danmarksmesterskaberne i stafet skulle også afgøres på Aarhus Stadion i dag, og der tog Sparta Atletik og Løb overbevisende tre ud af fire sejre, mens Københavns Idræts-Forening tog sejren på kvindernes korte stafet, hvor Aalborg AM tog sølv og Aarhus 1900 bronze. I mændenes korte stafet tog Aarhus 1900 DM-sølv efter Sparta, mens KIF fik bronze. På den lange stafet for mænd var Aarhus 1900 også næsthurtigst, mens KIF igen tog bronzemedaljerne. Sølvet på 4x400m stafetten for kvinder gik til KIF, mens Aarhus 1900 sprintede sig til DM-bronze. 

Alle resultater fra DM Hold og DM Stafet 2023 kan ses her: Resultater DM Hold og DM Stafet 2023

Se Lone Dybdals flotte billeder fra DM Hold her: DM Hold af Lone Dybdal (Flickr)

Seneste nyheder