Foto: Matthew James/Royal Run

Løbefesten er tilbage i fem byer: se værtsbyerne for Royal Run i 2024

Royal Run kan nu med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i spidsen, afsløre samtlige værtsbyer for det kommende royale motionsevent. Løbefesten kommer til fem danske byer, hvor der frem mod pinsen næste år, vil blive sat ekstra fokus på løb og på at løbe sammen.

Siden mandag har Royal Run hver dag kunnet præsentere en ny værtsby, der skal danne rammen om Royal Run 2024, og de fem byer er:

  • Brønderslev
  • Aarhus
  • Fredericia
  • Kalundborg
  • København/Frederiksberg

”Vi er meget glade for nu at kunne afsløre de fem udvalgte værtsbyer for Royal Run 2024. Disse byer er nøje udvalgt for at give deltagerne en uforglemmelig oplevelse, og vi ser frem til at se en bølge af motion og bevægelse strømme ind over byerne," siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i Royal Runs styre-gruppe.  

København/Frederiksberg har været med siden begyndelsen af Royal Run, Aarhus har været værtsby tre gange tidligere (2018, 2019 og 2022). Brønderslev, Fredericia og Kalundborg skal arrangere Royal Run for første gang. 

Royal Run er arrangeret af Bevæg dig for livet, som idrætsorganisatio-nerne DIF og DGI står bag, i samarbejde med Dansk Atletik. 

For Dansk Atletik er Royal Run ikke kun et spørgsmål om at få en masse glade mennesker i løbeskoene 2. pinsedag, der ligger også et kæmpe potentiale i månederne og ugerne op til løbefestens kulmination. Glæden ved at løbe sammen, er den helt store overskrift, når der igangsættes aktivering og optræningsforløb i klubberne, ikke kun i værtsbyerne, men over hele landet, med Royal Run som det endelige mål.

Det royale motionsevent fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens fødselsdag og har lige siden haft stor succes med at få rigtig mange inaktive til at deltage i et motionsevent for første gang. Med offentliggørelsen af de nye værtsbyer er håbet også at få sat gang i danskerne både før, under og efter eventet, siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

”Nu er værtsbyerne for Royal Run ’24 offentliggjort, og ved at komme ud til nye dele af landet kan vi sammen med værtsbyerne tage næste skridt mod at inspirere til mere bevægelse hos forhåbentlig endnu flere danskere– ikke blot på dagen for Royal Run, men også op til og efter.”

Salg af startnumre vil forventeligt ske i løbet af november måned.

Læs mere om Royal Run på løbets hjemmeside: royalrun.dk

 

Seneste nyheder