Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: arrangørfoto

Ny nordisk rekord på 100 miles til danske Emil Krog Ingerslev

Ultraløber Emil Krog Ingerslev løb lørdag aften ind til sejr i det danske 100 miles løb '100 miles - Around the Isle of Mors', og satte med en vindertid på 13 timer, 19 minutter og 2 sekunder også ny nordisk rekord på den 160,9 km lange distance.

Varmegrader på 20+ var en stor udfordring for de fleste deltagere, men satte ikke en stopper for ultraløber Emil Krog Ingerslev, da han gik efter sejren på det populære ultraløb '100 miles - Around the Isle of Mors' og lørdag aften vandt, lidt mere end 40 minutter foran nummer to, den tidligere nordiske rekordholder, Bjørn Tore Taranger. 

 


En træt Emil Krog Ingerslev efter målgang lørdag aften.

 

Undervejs på løbet havde Emil selskab af Bjørn, der ligesom ham havde et mål om at sætte ny nordisk rekord og komme under 13 timer, 31 minutter og 46 sekunder, og det lykkedes for den danske superløber, der siden den 1. januar 2020 har løbet hver dag, og de seneste 615 dage hver eneste dag har løbet mindst et halvmaraton. RETTELSE: vi havde desværre overset en rekord sat i 2010 af svenske Jonas Buud i løbet TEC, hvor han satte nordisk rekord med 12:32:03 på 100 miles, og det var denne rekord Emil Krog Ingerslev skulle slå for at sætte en ny nordisk rekord, hvilket han også alligevel gjorde.

På trods af varmen og en norsk favorit, lykkedes det Emil at holde hovedet koldt og holde sig til sin egen gameplan, og sætte ny nordisk rekord på 13:19:02. Han slog dermed Kim Klitgaard Sørensens 8 år gamle danske rekord på 13:34:48. 

"Emils succes skyldes blandt andet hans lidenskab, hans mange dage med løb i træk, hvor han putter mindst et halvmarathon i banken hver dag, og så en stor portion vilje," lyder analysen fra Søren Raarup, ansvarlig for ultralandsholdet. 

Der skal lyde et stort tillykke med bedriften til Emil.

Se alle resultater fra '100 miles - Around the Isle of Mors' her.

 

Seneste nyheder