Foto: Privat.

Nyt projekt fra IOC bliver præsenteret på årsmødet

Hermed inviteres alle kvindelige atletiktrænere i Danmark til at medvirke til CoachEquity projektet for bedre vilkår og forudsætninger for den danske atletikfamilie.

Gå direkte til CoachEquity spørgeskemaet nederst på siden

Den internationale Olympiske Komitée (IOC) påtager sig et stort socialt ansvar for at gøre verden til et bedre sted igennem sportslige projekter. Som et led i deres arbejde har de startet IOC Young Leader Programme, hvor 25 unge fremtidige ledere fra hele verden bliver udvalgt til at indgå i et 4-årigt program. Dette program har til formål at udvikle dem som ledere i deres lokalmiljø, og iværksættere for deres egne sportsbaseret projekter.

I 2023 er Martin Brueckner Johansen blevet udvalgt ud fra en startgruppe på over 3000, som IOC Young Leader 2023-2026. Martin har haft sin atletikopvækst i Aalborg Atletik og Motion, og har i mange år fungeret både som atlet, træner og leder i den danske atletikfamilie.

Som IOC Young Leader, har Martin nu startet sit project; CoachEquity, som har til formål at begrænse den skæve kønsfordeling der ses blandt trænere i dansk og norsk atletik. Diversitet i sportsorganisationer er vigtigt. Der er brug for flere kvindelige trænere, og der er brug for at de kvindelige trænere tager ansvar og lederskab for at være gode forbilleder for den næste generation. 

”Jeg oplevede at være i et rigtig godt og velfungerende trænerteam med en virkelig god gruppe af atleter. Vi var 4 mandlige trænere og ca. 10-12 atleter. Vi mænd troede alt var i skønneste orden indtil nogle af pigerne i vores gruppe begyndte at have de her klassiske teenageproblemer både mentalt og fysisk som vi mænd hverken havde modet eller evnerne til at tage op. Vi havde ikke kredibilitet til at kunne snakke fortroligt med pigerne, og vi havde sikkert ikke de værktøjer der skulle til for at håndtere det. Der var brug for kvinder!”

Martin Brueckner Johansen vil præsentere projektet på weekendens årsmøde.

Første del af CoachEquity er at kortlægge hvordan det egentlig står til i det danske atletiklandskab. Der findes nemlig ingen data på hvor trænerne er, hvor mange der er, og hvordan de oplever det at være træner. Derfor er der nu udviklet et spørgeskema som du som kvindelig atletiktræner bedes deltage i. Spørgeskemaet afdækker over 6 kategorier hele landskabet for kvindelige atletiktrænere.

Gå direkte til spørgeskemaet.

Mere info om IOC Young Leader.

Se CoachEquity's Instagram.

 

Seneste nyheder