Foto: Christian Jørn

Talent- og eliteaktiviteter i efteråret og næste år

Dansk Atletik afholder talent- og eliteaktiviteter, der startes op i efteråret og løber henover vinteren og frem mod og under sæsonen det kommende år. Læs mere om aktiviteterne her.

Efter en god og travl 2023-sæson, med fuld fart på både den hjemlige og internationale kalender, er det tid at kigge frem mod 2024-sæsonen. Traditionen tro afholder Dansk Atletik en række talent- og eliteaktiviteter, som opstartes i 4. kvartal, og løber frem mod (og under) den kommende sæson.

Da vi går ind i et olympisk år, vil mange aktiviteter ligne det man kender fra foregående år, inden vi efter OL 2024, laver en større evaluering frem mod den kommende olympiade. Som altid, har elitestaben brugt noget tid på at gennemgå og evaluere den forgangne sæsons aktiviteter og der vil traditionen tro også til den kommende sæson, være forskellige justeringer samt nye initiativer.

U18 camps i 2023 og 2024

Først og fremmest, så fortsætter vi med de populære U18 camps. For den kommende sæson, bliver disse camps målrettet de atleter, som i det kommende år (2024) fylder enten 16 eller 17 år. Der sendes invitationer ud til klubberne inden længe, og det vil som tidligere år være baseret på vejledende objektive krav. Der skal dog lyde en opfordring til, at man laver en god vurdering af, om man har yderligere relevante kandidater, da vi også byder klubindstillinger af udøvere med uforløst potentiale velkomne.

Tidligere har de der fylder 15 år også kunnet deltage, men for at skabe en mere målrettet og homogen gruppe – og med plads til lidt flere i de pågældende årgange, har vi valgt at fokusere disse camps på to årgange. Til gengæld, så planlægger vi på et senere tidspunkt at lave andre aktiviteter målrettet de 15-årige også.

Der bliver afholdt to U18 camps, og disse forventes at blive i weekenderne i uge 47 2023 og uge 15 2024, hvor vi for den kommende sæson forventer at komme lidt mere rundt i landet til disse. Første camp bliver mere specifikt 24-26. november i Ballerup. Mere info følger til relevante klubber og udøvere i næste uge!

 

Joel Ibler Lillesø er et af de danske talenter, der har haft glæde af
forskellige talent- og eliteaktiviteter i Dansk Atletik og har udviklet sig
til et højt internationalt niveau.

 

Spotaktiviteter i disciplingrupperegi 

Udover de større camps, afvikles der i disciplingrupperegi forskellige spotaktiviteter. Det kan være nationale eller regionale aktiviteter, og oftest tematiseret. Typisk er det ca. for U18 + U20 gruppen, men kan også være større samlinger som vi fx kender det fra spring- og U21 kastelandsholdet. Mellem/lang arbejder pt. med regionale aktiviteter, og i sprint/hæk/stafet, er der fortsat stor fokus på stafetaktiviteterne frem mod sommerens mesterskaber – som i 2023, hvor der var stafethold med ved alle ungdomsmesterskaber. Flere målrettede trænings- og udviklingsaktiviteter forventes at blive annonceret løbende til relevante aktive/klubber.

Landsholdsaktiviteter

Landsholdaktiviteter for U20, U23 og senior koordineres direkte af de respektive landstrænere, og aktiviteterne er tilpasset de enkelte disciplingruppers mål, struktur og planer. Dog arbejder vi på en fælles U20 aktivitet, som annonceres senere. U20 området har de naturlige højdepunkter i 2024 med et U20 VM i Lima samt et NM U20. Sidstnævnte afholdes i øvrigt i Danmark.

For U23 og senior, vil der i lighed med tidligere være forskellige tilbud afhængigt af internationalt potentiale og internationale aktiviteter. I flere disciplingrupper er der målrettede aktiviteter frem mod konkrete internationale opgaver såsom World Relays, European Throwing Cup, Cross mesterskaber mv.

Grundprincipperne for arbejdet kan findes i forbundets High Performance Program.

For spørgsmål osv., henvises til de enkelte landstrænere, samt Elitechef Mikkel Larsen for mere generelle og overordnede spørgsmål.

Læs mere om talent- og elitearbejdet i Dansk Atletik på hjemmesiden her: Elite og talent i Dansk Atletik

 

Seneste nyheder