Nyhed fra Dansk Atletik
Juliane Falsig Hvid og Carolien Millenaar satte begge personlig rekord på 5 km landevej til VM i RIga i dag. Foto: Brandon Van Haeren

Tre personlige rekorder til de danske VM-løbere i Riga

Juliane Falsig Hvid, Carolien Millenaar og Joel Ibler Lillesø løb sig til personlige rekorder på 5 km distancen til VM landevej i Riga, på en dag der gik "som man kan forvente", med både lyspunkter og uheld.

Ruterne var ikke så hurtige som håbet i Riga, til det første verdensmesterskab i landevej med både Road Mile, 5 km og halvmaraton på programmet. De tre mesterskabsruter var flade og temperaturen i den lettiske hovedstad var fin, men en del vind og mange åbne og vindfølsomme strækninger, gjorde at der skulle kæmpes for at præstere en hurtig tid i dag.

Det blev dog stadig til tre personlige rekorder til det danske hold i Rigas gader, alle sammen på 5 km distancen, der blev løbet som verdensmesterskab for første gang. 

"Det har været en dag som er gået meget som man kan forvente, med op- og nedture. Vi lagde rigtigt stærkt ud med tre personlige rekorder på 5 kilometeren. Så havde vi Mile-løberne, der løb op til det vi havde forventet. På halvmaraton var vi plaget af uheld, men løberne kæmpede til det sidste. Så alt i alt, med nogle personlige rekorder og hvis man ser bort fra uheld og sygdom, så er det gået som vi gerne ville have," lød det fra landstræner Kersti Jakobsen, efter at alle danske løbere var kommet i mål til VM landevej i Riga. 

Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik og Løb, og Carolien Millenaar, Herning Løbeklub, præsterede begge personlige rekorder på kvindernes 5 km, da de løb i mål som henholdsvis nummer 18 og nummer 26. Juliane Falsig Hvid klarede at komme under de 16 minutter og satte en 25 sekunder stor personlig rekord med tiden 15:59 minutter. Carolien Millenaar har tidligere løbet 16:04.88 på 5000 m på bane, men har nu fået en ny personlig rekord på 5 km landevej med tiden 16:17 minutter, der er mere end to minutter hurtigere end hendes næstbedste noterede tid fra 2019. 

Joel Ibler Lillesø, Bagsværd Atletik Club, løb sig også til en ny personlig rekord på distancen på landevej, i tiden 13:46, der kun er fire sekunder fra Axel Vangs danske rekord og næstbedste danske tid nogensinde. Joel har tidligere løbet 13:29.58 på bane, men satte i dag personlig landevejsrekord med 13 sekunder. 

Efter 5 km-konkurrencerne skulle Road Mile for først kvinder og så mænd afgøres i Riga, og her løb Mia Helene Mørck, Bagsværd Atletik Club, sig til en 26. plads i det hurtige felt, i tiden 4:54.95 minutter, der er hendes første officielle notering på Road Mile distancen og tæt på hendes bedste resultat på bane. 

På mændenes Road Mile løb de to danske herrer, Andreas Lindgreen, Sparta Atletik og Løb, og Christoffer Frost-Jensen Johansen, Bagsværd Atletik Club, sig til henholdsvis en 21. og en 23. plads. Andreas Lindgreen løb i mål i tiden 4:05.27 minutter, mens Christoffer Frost-Jensen Johansen klokkede ind i tiden 4:06.54 minutter, og de var dermed begge tæt på deres bedste på distancen. 

På halvmaratondistancen kom de tre danske kvinder alle i mål indenfor 34 sekunder, med Sara Schou Kristensen, AGF Atletik og Løb, først på en 49. plads i tiden 1:16:20 timer. Karen Ehrenreich, Aarhus 1900 Atletik og Løb, var lige efter som nummer 50 i tiden 1:16:39 timer og Annie Saugstrup, Sparta Atletik og Løb, kom i mål som nummer 52 med tiden 1:16:54 timer på de lidt mere end 21 km. 

Christian Birch Okkels, Hechmann Racing Club, blev bedste og eneste danske herre i mål på den længste distance i Riga, hvor han løb sig til en 73. plads i tiden 1:06:54 timer, efter et hurtigt udlæg, en krise undervejs, men derefter en god afslutning.

Mikael Johnsen, AGF Atletik og Løb, stillede ikke til start på 5 km i dag, grundet sygdom, og Jacob Sommer Simonsen, AGF Atletik og Løb, måtte udgå undervejs på halvmaraton, også på grund af sygdom. 

"Det var hårdt at måtte stoppe. Det er første gang jeg udgår i landsholdstrøjen, men det gav ikke rigtigt mening at fortsætte og jogge hjem. Det var risikoen værd at prøve at løbe, men tanken var helt tom," fortæller Jacob Sommer Simonsen efter at have givet den et forsøg i Riga. 

 

Se alle resultater fra VM landevej i Riga her: Results - World Road Running Championships, Riga 2023

Læs mere om VM-løbene i Riga i dag, på World Athletics' hjemmeside her: News - World Road Running Championships, Riga 2023

 

 

Seneste nyheder