Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: Camilla Bevensee/Dansk Atletik

Et bredt dansk hold skal jagte værdifuld mesterskabserfaring til NM Cross

Søndag formiddag skal et stort dansk hold prøve kræfter med NM Cross på Island. Danmark stiller med et bredt hold, fyldt med debutanter og formstærke løbere, som skal vise hvad de kan frem mod EM i Bruxelles i december.

Hos seniorerne har flere af løberne vist god form inden søndagens mesterskab. Her kan man især fremhæve Joel Ibler Lillesø, BAC, som i starten af oktober slog Henrik Jørgensens gamle rekord til Eremitageløbet. Rekorden havde stået siden 1987.

Joel Ibler Lillesø går derfor også ind til mesterskabet med selvtillid og tro på egne evner:

"Jeg kommer lige fra træningslejr, hvor jeg har bygget videre på en god form fra Eremitageløbet, og jeg glæder mig til at kunne vise den frem ved nogle crossløb de kommende weekender. NM Cross ser ud til at blive en hård rute, hvilket bare gør kampen om medaljerne endnu federe! Jeg satser på at komme hjem med noget metal.”

Udover Joel, stiller Danmark også til start med vinderne af første afdeling af CRAFT Løbe Cup, Carolien Millenaar, Herning Løbeklub og Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik. De er flankeret af de to NM-debutanter Josephine Thestrup, Sparta Atletik & Løb og Monique Mechlenburg fra Aarhus 1900 Atletik & Løb. Når man tilføjer en tidligere OL-deltager i form af Ole Hesselbjerg, Sparta Atletik & løb, og dobbelt VM-deltager, Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik & Løb, er det samlet set nogle stærke seniorer, som rejser til Reykjavik.

Carolien Millenaar glæder sig at forsvare de danske farver på Island:

”Det bliver fedt at skulle løbe i Reykjavik på søndag. Hvis der er noget, der definerer Cross Country i mine øjne, så er det barske forhold og stor viljestyrke – det er jeg sikker på også kommer til at gælde på søndag. Vi stiller med et stærkt hold, og jeg glæder mig til at vise de andre nordiske lande, hvem de ægte vikinger er.”

Landstræner i mellem- og langdistance løb i Dansk Atletik, Kersti Jakobsen understreger, at NM kan give god erfaring for de løbere, som håber på at blive udtaget til EM Cross:

”Man kan se NM som en generalprøve inden EM Cross, hvor vores løbere skal konkurrere mod de bedste i Europa. For dem som ikke deltog i CRAFT Løbe Cup, er det en også en god mulighed for at få skudt Cross sæsonen rigtigt i gang”.

Spændende unge talenter skal høste mesterskabserfaring

Søndag formiddag skal vi også have flere danske U20-løbere i aktion på den kuperede og eksplosive rundstrækning. Holdet er præget af unge talenter i god form. For en række af dem, er det første gang de er afsted til et stort mesterskab.

Kersti Jakobsen, fremhæver at NM Cross er et godt sted at vise sig frem:

”NM er et af de mindre internationale mesterskaber og det er derfor en god mulighed for vores unge løbere til at vise sig frem uden det store pres.”

De 8 danske løbere kommer fra klubber i hele landet og tæller følgende:

Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik

Sebastian Nygaard, AGF Atletik                      

Lynge Mejlvang Hansen, Viborg AM

Lasse Kassentoft Boesenbaek, Viborg AM

Sofia Thøgersen, Sparta Atletik & Løb

Astrid My Rønde Kristensen, Odense Atletik

Lærke Thygesen, Randers Freja Atletik

Signe Risvig, Skive AM

Sådan følger du med i løbet

På søndag, vil der desværre ikke være mulighed for at livestreame løbet, men man kan få liveopdateringer på resultaterne her.

Hold også øje med vores sociale medier, hvor vi vil opdatere løbende.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er forskellige starttider og distancer alt efter alder og køn.

Programmet ser sådan ud:

Kl. 9.30: U20 piger, 6 km

Kl. 10.10: U20 drenge, 6 km

Kl. 10.50: Senior kvinder, 9 km

Kl. 11.40: Senior herrer, 9 km

Seneste nyheder