Kontaktperson for Safeguarding, integritet og uacceptabel adfærd - opdateret information

Dansk Atletiks bestyrelse og administrative ledelse arbejder løbende på at sikre optimale rammer for deltagelse i atletik, løb og gang ude i klubberne. Information om tiltag og ressourcer fra andre instanser, er nu opdateret her på hjemmesiden.

En vigtig præmis for deltagelse i vores atletikfællesskab, er at grænsesøgende adfærd på ingen måde er acceptabel, og vi har alle en forpligtelse til aktivt at modvirke krænkende adfærd. 

DAF har lavet en række tiltag for at undgå eller stoppe uacceptabel adfærd i de danske atletikmiljøer, som du her kan læse mere om her: Kontaktperson for Safeguarding, integritet og uacceptabel adfærd

Tiltagene indebærer en kontaktperson for integritet og uacceptabel adfærd, brugen af whistleblowerordningen EliteSupport i regi af Anti Doping Danmark, og DAF's disciplinærudvalg.

 

Hvad er Safeguarding?

Safeguarding er en række foranstaltningerne World Athletics og European Athletics har implementeret for at sikre trygge og inkluderende miljøer i atletikken. 

Safeguarding berører alle! Det drejer sig om de handlinger og foranstaltninger, der bliver foretaget i forbundene for at beskytte trivslen, rettighederne og trygheden blandt atleter. Desuden handler det om at undgå al form for uacceptabel adfærd såsom chikane, misbrug, udnyttelse og grænseoverskridende adfærd. 

Læs mere om Safeguarding hos European Athletics:
Safeguarding Programme | European Athletics


Læs mere om Safeguarding hos World Athletics:
Safeguarding | Athletics for a Better World | World Athletics  


Vil du vide mere om Safeguarding, opfordres du til at tage det gratis 90 minutter lange e-learning kursus hos World Athletics - klik ind her, opret dig gratis og tag kurset: e-learning | World Athletics 

 

EliteSupport

Se Anti Doping Danmarks video om whistleblowerordningen EliteSupport her:
EliteSupport - Uacceptabel adfærd i eliteidrætten | YouTube

 

 

 

Seneste nyheder