Stangspring på kajen i Aalborg, til DM-ugen 2023. Foto: Lars Møller

Mesterskabsprogram sommeren 2024

Dansk Atletik er nu klar med hovedlinjerne i DM programmet for sommeren 2024. 

Efter et par vellykkede år i Aalborg med DM Senior i forbindelse med DM Ugen, og adskillige gode år i Hvidovre med DMU, så vil der i 2024 ske en masse nyt på DM fronten. En af de nye ting er, at vi fra 2024 i højere grad er underlagt rammerne i den internationale koordinerede kalender, hvilket både giver nogle muligheder og udfordringer. Også derfor, er der fortsat brikker der ikke er helt på plads for 2024. Vi kan dog hermed informere om hovedlinjerne samt udbyde en række mesterskaber med ansøgningsdeadline 1. december.

DM Senior

Den mest komplicerede opgave har været at placere DM Senior, da der her er en masse eksterne hensyn. Først og fremmest har Dansk Atletik haft stor glæde af deltagelse i DM Ugen de seneste par. Derudover har Dansk Atletik også et ønske om at komme lidt rundt i landet med forbundets vigtigste stævne, DM. Og samtidig er vi meget bevidste om, at vi som en international idræt er nødt til at følge de internationale regler og rammer.

I 2024 har World Athletics fastsat, at alle Europæiske lande skal afvikle nationale mesterskaber i uge 26 (så alle lande afvikler mesterskab lige op til OL kvalifikationsdeadline), ligesom der er DM Ugen i uge 25. Danmark har derfor efter længere forhandling indgået en særordning med World Athletics, hvor vi selvfølgelig følger de internationale regler i hovedtræk, men hvor vi har dispensation til at udvælge enkelte discipliner og udflytte dette til afvikling ved DM Ugen.

Helt konkret, så forventer Dansk Atletik at afvikle 3 øvelser M/K i forbindelse med DM Ugen i Herning i 2024. Endeligt program, datoer og tidspunkter offentliggøres senere, når hele DM Uge-programmet ligger klart i samarbejde med DIF, Herning Kommune og DR, men programmet forventes at indeholde kuglestød, stangspring og længdespring i samme inspirerende format som Aalborg Atletik har leveret de seneste par år.

Derudover, så introducerer Dansk Atletik nationale mesterskaber i 5 km landevej, som afvikles i forbindelse med DM Ugen i Herning – forventeligt også for U-klasser og masters. Mere info følger, når detaljer er fastlagte. Herunder hvilke dage de enkelte øvelser afvikles osv.

Med det nye setup i DM Ugen, betyder det også, at vi skal have et mere klassisk DM Senior. Efter et par år i det jyske, er der indgået aftale med Hvidovre AM om at arrangere DM Senior 29-30. juni. Setup er baseret på det fulde DM program minus de i Herning afviklede øvelser. Der vil fortsat være 5.000 m ved DM Senior, og ellers arbejdes der på at udflytte 10.000 m til et selvstændigt mesterskab i løbet af foråret. Meget mere info følger, og vil løbende blive meldt ud.

DM Ungdom

Efter en række gode år i Hvidovre, bydes DM Ungdom nu ud til alle landets klubber. Vi søger derfor efter en ny arrangør til 2024, som vil tage depechen videre.

I 2024 vil der være fokus på, at DM Ungdom skal være et styrket produkt som nationalt samlingspunkt for alle Dansk Atletiks klubber. Og håbet er, at vi sammen kan skabe fornyet energi om dette mesterskab og selvfølgelig deltagerfremgang.

Klubber (eller sammenslutninger af klubber) der er interesseret i at afvikle dette, skal sende ansøgning herom senest 1. december – gerne indeholdende nogle tanker på, hvordan vi kan udvikle og styrke dette mesterskab. Med fokus på deltagervækst, samt at gøre oplevelsen for deltagere så god som mulig.

Terminen er pt. planlagt til 7-8. september 2024.

 

Mesterskaber der mangler arrangører til 2024:

DM Ungdom (foreløbigt 7.-8. september)
DM Mangekamp (foreløbigt 17.-18 eller 24.-25. august)
DM Hold / Senior (foreløbigt 31.8.)
DM Hold / Ungdom (foreløbigt 14./15. september – format tbc)
DM Hold / Masters (foreløbigt 15. september)

Værtskaber for disse mesterskaber kan ansøges ved at udfylde denne formular senest 1. december.

 

For yderligere spørgsmål om DM programmet, muligheder for at afvikle DM’er, kalenderen osv.,
kontakt Katja Salivaara:
2445 7191 katja@dansk-atletik.dk 

Du kan læse mere om danske mesterskaber, inkl. nuværende og nuværende DM-værter på
denne side: Danske mesterskaber, og se kalender og terminsplan her: Kalender (opdateres løbende)

 

Seneste nyheder