Kursisterne på Ungdomstræner 1-uddannelsens blev undervist i flere forskellige discipliner, blandt andet stangspring.

Ungdomstræner 1-uddannelsen: En weekend fyldt med læring, vækst og fornyet netværk

Et hold på 13 ambitiøse kursister samledes 4. og 5. november på Østerbro, klar til at begynde på Ungdomstræner 1-uddannelsen. Det var en weekend fyldt med muligheder for læring og personlig vækst. 

Der var god stemning på Østerbro, da et nyt hold af kursister startede på Ungdomstræner 1-uddannelsen. En af kursisterne, Helle Monke fra Haderslev siger sådan om kurset: 

"Underviserne var gode til at forklare, hvad der er særligt relevant for de 10-13-årige, så vi trænere har fokus på det rette i hverdagen, og hvordan fx spring kan trænes i den alder gennem leg. Ved at bryde det ned i deløvelser, for til sidst at sætte det hele sammen, kan man holde motivationen hos børnene oppe og det er en god tilgang tror jeg. Jeg var også særligt glad for at få redskaber til at skabe social læring og træning for børnene, så vi igennem træningen kan skabe fællesskab og venskab, samtidig med at de dygtiggør sig," fortæller Helle Monke og fortsætter:

"Generelt var der stor ros til underviserne, der var gode til at formidle stoffet og inddrage os deltagere aktivt i undervisningen. De fik også skabt en ramme, hvor vi trænere, der kom med vidt forskellig baggrund, lærte af hinandens erfaringer og kunne få vendt forskellige problematikker ude fra klubberne. Der var en god stemning på holdet og jeg glæder mig allerede til at vi skal afsted på anden del."

Kursisterne blev bl.a. undervist af Peter Rasmussen, en erfaren holdleder fra Odense, med en imponerende baggrund inden for atletiktræning. Peter bragte sin ekspertise til kurset, der dækkede højdespring, stangspring, længdespring, hækkeløb, sprint og stafetløb.

Forinden weekenden havde kursisterne allerede været igennem DIFs e-læringskurser om børns udvikling, trænerrollen, træningsmiljøet og metoder til at forebygge og håndtere skader. Det var ifølge Helle Monke en fordel at have haft meget af teorien online inden kurset på Østerbro, så der var plads til mere praktiske øvelser i hallen.

"Da vi på forhånd havde gennemgået et e-læringsforløb med en masse teori, var der plads til et stort fokus på praktiske øvelser. Det gjorde undervisningen mere relevant for mig, som træner, og det blev meget konkret, så det er nemt at tage i brug hjemme i klubben," lyder det fra Helle.

Kursets anden og sidste del, som finder sted d. 2-3. december, vil give kursisterne mulighed for at dykke endnu dybere ned i kastedisciplinerne, samt træningsplanlægning for aldersgruppen 10-13 år. Træningsplanlægning er en afgørende del af trænerens rolle og anden del af Ungdomstræner 1-uddannelsen vil udfordre deltagerne til at anvende deres nyerhvervede viden i praksis. 

Næste mulighed for at tage Ungdomstræner 1-uddannelsen, offentliggøres i løbet af december, når alle aftaler med arrangører er på plads.

 

 

Seneste nyheder