Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: Christian Jørn

Ansøgning om sportslig godkendelse under Team Danmark, ESAA og Team Copenhagen for skoleåret 2024/2025 er åben

Unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelser kan nu søge om sportslig godkendelse under Team Danmark, Elite Sports Akademi Aarhus og Team Copenhagen, og komme i betragtning til få hjælp til at kombinere sport og uddannelse i hverdagen.

Team Danmark

Med en sportslig godkendelse under Team Danmark, får unge mulighed for at kombinere erhvervs- eller gymnasial ungdomsuddannelse med elitesport, fx via godkendelse til forlænget ungdomsuddannelse, supplerende undervisning, gode råd til hvordan man kan få en god overgang til ungdomsuddannelse og inspiration til personlig udvikling gennem kombination af elitesport og uddannelse.

Ansøgningsfrist om sportslig godkendelse til forlænget ungdomsuddannelse for skoleåret 2024-2025 er onsdag d. 10. januar 2024. Link til online ansøgningsformular kan findes her: Ungdomsuddannelse | teamdanmark.dk

 

I Aarhus og København, er der mulighed for at unge atletikudøvere kan blive en del af et sportsligt miljø, med morgentræning og adgang til forskellige faciliteter, under henholdsvis ESAA og Team København. 

Ansøgning om sportslig godkendelse i skoleåret 2024/2025 til både ESAA og Team København er nu åben, og nedenfor kan du se fristerne for ansøgning mm. 

ESAA

ESAA har indgået partnerskaber med en række uddannelsesinstitutioner. Derved er du som ESAA udøver sikret, at du bliver en del af et samlet talentmiljø sammen med talentfulde udøvere fra et væld af forskellige sportsgrene. Du får mulighed for at være en del af et talent-setup med fokus på Dual Career og synergier mellem uddannelse og sport.

til 8. eller 9. klasse i folkeskolen (Rundhøjskolen): senest 26. februar

Ansøgning til 10. klasse i folkeskolen (Rundhøjskolen): senest 1. marts

Ansøgning til Risskov Efterskole: senest 26. februar

Ansøgning til ungdomsuddannelser: senest 26. februar

Det kræver en sportslig anbefaling fra udøverens klub eller forbund, at ansøge om sportslig godkendelse under ESAA. Læs mere om ansøgningprocesserne for de forskellige uddannelser og find skemaer til ansøgning her: Ansøgning til ESAA | esaa.dk

 

Team Copenhagen

Ansøgningen til Team Copenhagen Eliteidrætsakademi for årgangen 2024/2025 er åben. Der er ansøgningsfrist søndag d. 21. januar 2024.

Team København afholder informationsmøde for alle interesserede unge og deres forældre tirsdag d. 9. januar 2024 kl. 17.30-19.00 i Grøndal MultiCenter – læs mere her.

Om akademiet og sportslig godkendelse fra Team CopenhagenMed en sportslig godkendelse fra Team København, kan særligt talentfulde udøvere komme ind på et af de seks uddannelsessteder de har en samarbejdsaftale med. Udover at have skemafri tirsdag og torsdag til morgentræningen, får akademielever også mulighed for en øget fleksibilitet i deres skolegang, så det bliver lettere at forene f.eks. træningslejre eller konkurrencer med skolegangen. Derudover vil akademielever også få glæde af forskellige workshops og kurser, der giver dem vigtig viden om livet som eliteidrætsudøver.

Idrætsspecifikke og tværgående morgentræningsmiljøerSom en del af akademiet, udbydes der idrætsspecifikke morgentræninger i en række forskellige sportsgrene. Siden 2022 har Team Copenhagen desuden udvidet sit eliteidrætsakademi med flere tværgående morgentræningsmiljøer med fokus på fysisk træning. Det betyder, at dygtige unge københavnske udøvere fra flere sportsgrene nu har mulighed for at få en sportslig godkendelse fra os og blive en del af Team Copenhagen Eliteidrætsakademi.

Man kan eventuelt læse mere om Team Copenhagens Eliteidrætsakademi her: Hvad er Team Copenhagen's Eliteidrætsakademi? | teamcopenhagen.dk 

 

 

Seneste nyheder