Sofia Thøgersen tog guld til NM Cross i starten af november. Foto: DECA Text&Bild

Danmark stiller med et stærkt hold til EM Cross

Når EM Cross løber af stablen i Bruxelles på søndag, er det med et stærkt dansk hold til start, især i den yngste klasse, hvor der er chance for medaljer.

Sofia Thøgersen løb sig til en komfortabel sejr i U20-klassen til NM Cross i Reykjavik i starten af november, og i weekenden er der igen en mulighed for at den unge Sparta-løber kan hente metal hjem til Danmark, når hun er blandt favoritterne i den yngste kvindeklasse til EM Cross.

Axel Vang Christensen, FIF Hillerød Atletik, er det andet medaljehåb i den danske trup, og den talentfulde nordsjællænder, der også løber i U20-klassen, har vist at formen er tilbage i top efter en længere skadesperiode, senest da han tog guld til DM Cross i Hørhaven ved Aarhus for en lille måned siden.

"Vi har store forhåbninger til Axel, der før har vist at han kan være med blandt sine jævnaldrende internationalt. Sofia er også vokset meget som løber siden sidste år, hvor hun blev nummer 25 på en meget hård rute, så jeg tror også at hun kan gøre det rigtigt godt," fortæller landstræner i mellem- og langdistanceløb, Kersti Jakobsen.

Blandt mændende i senior- og U23-klassen, får de danske herrer det en del sværere end i den unge klasse, da et rigtig stærk felt stiller til start i Belgien, og selvom Joel Ibler Lillesø, Bagsværd Atletik Club, er en joker, der kan gøre det godt, kan det også vise sig at ruten ikke passer til hans styrker.

"Det bliver spændende at se hvordan de danske seniorherrer klarer sig imod hinanden, men de får svært ved at løbe op med de hurtigste. I U23-klassen kan Joel muligvis gøre det godt resultatmæssigt, men det afhænger meget af ruten," fortæller Kersti Jakobsen, der dog lover mudder og spænding i Bruxelles på søndag.

For ene seniorkvinde Juliane Hvid, Sparta Atletik og Løb, er en placering i top-30 en flot præstation ifølge landstræner Kersti Jakobsen, der håber at både Juliane og eneste danske U23-kvinde, Karoline Husted, Aarhus 1900 Atletik og Løb, formår at præstere op til deres bedste og løbe kontrollerede og veldisponerede løb.

Læs mere om løbet og favoritterne i de forskellige klasser her.