Ny direktør i Dansk Atletik

Det er med glæde at vi kan meddele, at Klaus Nørby Jakobsen er ansat som ny direktør i Dansk Atletik med tiltrædelse den 3. januar 2024.

 

Siden Dansk Atletik sagde farvel til den tidligere direktør har der været arbejdet på at rekruttere en ny kandidat. En kandidat, der kan lede den samlede organisation, én der har en solid forankring i foreningslivet med godt kendskab til kompleksiteten med frivillige i politiske organisationer, og én der kan identificere og drive kommercielle partnerskaber til at understøtte aktiviteter, der skal fremtidssikre Dansk Atletik. 

Klaus kommer med en relevant erfaring som tidligere direktør i Tennisforbundet, og med kendskab til vores vigtigste samarbejdspartnere DIF, Team Danmark og DGI. Ligesom han kommer med et omfattende netværk indenfor idrættens mange organisationer. 

Klaus har igennem mange år også opbygget et kendskab til foreningslivet dels som aktiv og dels fra sin rolle som klubformand i Birkerød Tennisklub. 

Klaus har derudover et stærkt kommercielt fundament, hvor han har en lang erfaring med ledelsesarbejdet i krydsfeltet mellem kommerciel drift og politiske organisationer. Klaus' uddannelsesbaggrund er cand. merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus.  

Bestyrelsen underbygger valget med, at Klaus har en profil, som kan være med til at lede udviklingen af Dansk Atletik for fremtiden.

”At få en profil som Klaus, der har kendskab til idrættens verden både på forbunds- og klubniveau, og tilmed har en kommerciel profil – det forventer jeg mig meget af” udtaler Simone Frandsen, formand Dansk Atletik.  

Som det første vil Klaus tage fat på den daglige ledelse af sekretariatet og medarbejderne dér, samt at blive introduceret til atletikken for at forstå dens mange facetter. Klaus vil have sin daglige gang på kontoret i Idrættens Hus i Brøndby. 

Vi vil gerne sige en stor tak til Mikkel Larsen for at have taget rollen og opgaverne som interim direktør i de sidste 4 ½ måneder. Januar måned vil være en periode, hvor Mikkel og Klaus arbejder sammen om at få overleveret opgaverne, så Klaus kan få den bedst mulige start. 

Klaus tiltræder som direktør 3. januar 2024, og indtil da vil forbundets daglige ledelse fortsat blive varetaget af Mikkel Larsen (ml@dansk-atletik).

Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet. 

For yderligere spørgsmål, kommentarer mv., kan man kontakte formand, Simone Frandsen, 40 75 16 28.

Seneste nyheder