Dansk rekord og europæisk juniorrekord på mile

Sofia Thøgersen løber sig til dansk senior indendørsrekord og europæisk indendørs juniorrekord på mile-distancen. Benjamin Lobo løb også bedste notering på 300m ved et stævne i Sydafrika.

Løbetalentet Sofia Thøgersen løb tirsdag eftermiddag 4:29.31 minutter på mile ved World Athletics Indoor Tour Gold stævnet i tjekkiske Ostrava.

Den hurtige tid er ny dansk indendørsrekord på de 1,609 km, og den er også ny europæisk indendørs juniorrekord (U20) med hele 9 sekunder.

Den 18-årige løber, fra Sparta Atletik og Løb, slog den tidligere danske rekord på indendørs mile, der blev sat af Anna Juul i 2022, med mere end 7 sekunder.

Se alle resultater på mile for kvinder til indendørsstævnet i Tjekkiet her: Czech Indoor Gala - results

Bedste notering på 300 m

Benjamin Lobo, Sparta Atletik og Løb, løb også dansk bedste notering på 300 m ved et udendørsstævne i Potchefstroom i Sydafrika tirsdag eftermiddag, med tiden 32.32 sekunder.

Benjamins resultat er en forbedring af Gustav L Nielsens tidligere rekord på 33.04 sek. fra 2022.