Aarhus Sprint'n'Jump 2023 var en fed aften med atletik på højt niveau. Foto: Lone Dybdal

Danske atletikstjerner skal udfordre internationale topnavne til Aarhus Sprint’n’Jump

Tirsdag 23. januar løber Aarhus Sprint’n’Jump af stablen, og man kan opleve flere af de største danske stjerner, byde internationale topnavne op til dans. Der venter en aften med show, atletik fra øverste hylde og god stemning i Aarhus Atletik- og Løbeakademi.  

I næste uge begynder indendørssæsonen for alvor, når Aarhus Sprint’n’Jump inviterer til atletikfest. Stævnet rangerer som det eneste danske indendørsstævne, som et bronze label-stævne, hvilket betyder at der er stærke danske og udenlandske atleter på startlisten.  

Blandt de danske navne bør det nævnes at OL-deltager Kojo Musah og dansk rekordholder på 200 meter, Simon Hansen, begge med Aarhus 1900 Atletik & Løb’s logo på brystet, stiller op på 60 meter. De får skarp konkurrence af blandt andet sidste års vinder Adam Thomas (Skotland) og sølvvinder ved de asiatiske mesterskaber Tosin Ogunode (Qatar). 

 
Hos kvinderne vil der også være flere af de hjemlige topsprintere klar i startblokkene. På 60 meter skal Mathilde Uldall Kramer, Aarhus 1900 Atletik & Løb, forsøge at kæmpe med om en plads på podiet og på 60 meter hæk er Mette Graversgaard, Aarhus 1900 Atletik & Løb, favorit.     

I trespring kan man få fornøjelsen af at opleve en regulær stjerneparade folde sig ud. Hos kvinderne stiller EM-guld og VM-sølvinder, Kristin Gierisch, til start og hos herrerne finder man også en tysk springer med VM-sølv og EM-guld på cv’et, i form af Max Hess. 

Man kan læse mere om de store stjerner på startlisten her og se hele startlisten her.

Der er mere end ære på spil for atleterne på tirsdag i Aarhus, da der venter både ranglistepoint og en præmiepulje på hele 110.000 kroner, som skal fordeles over 10 forskellige øvelser: 

”Vi har hævet præmiepengebudgettet med over 20.000 kroner i forhold til tidligere, på samme tid med at vi øger antallet af øvelser fra 8 til 10 i forhold til sidste år. Derfor har vi også plads til endnu flere atleter og endnu mere topatletik i programmet,” fortæller stævnechef Sebastian Skejø fra Aarhus 1900 Atletik og Løb. 

En festlig aften med atletik 

Aarhus Sprint’n’Jump er et aftenstævne og derfor er der også skruet ekstra op for underholdningsværdien. Atleterne vil blive præsenteret med fuld knald på lyd, lys og røg. Som tilskuer skal man glæde sig til en intens oplevelse, da Aarhus 1900 Atletik & Løb har sørget for tribuner helt tæt på banen. 

Hvis man vil vide mere om tankerne bag Aarhus Sprint’n’Jump, kan man lytte til vores podcast Lyden af Dansk Atletik, hvor Sebastian Skejø er gæst.  

Til sidste års udgave af stævnet blev der sat to nationale rekorder, tre arenarekorder og 19 personlige rekorder, så man kan godt regne med at se vilde resultater igen i år.  

Programmet starter kl. 17.00 og det er stadigvæk muligt at sikre sig en billet. 

Billetter kan købes her.

Seneste nyheder