DM Inde 2022 foto: Christian Jørn

Masters nyhedsbrev 1/2024

Så er der nyt fra masterskomitéen, der går et travlt og spændende år i møde. Læs om de kommende danske mesterskaber, EM i Torun, VM i Göteborg og komitéens arbejde med blandt andet statistik og kommunikation. 

GODT NYT ATLETIK ÅR 2024 til alle danske masters. Der ligger mange udfordrende konkurrencer foran dig.

DM-masters inde og mangekamp 2024
Mesterskaberne finder sted den 3. - 4. februar i Randers. Tilmeldingsfristen er den 26. januar kl. 23:59:59. Alle informationer om mesterskaberne findes på Randers Frejas hjemmeside.
Tilmelding og betaling mv. foregår klubvis gennem Roster.

Randers Freja har igen i år arrangeret fællesspisning lørdag aften i klublokalet efter stævnet er afviklet. Man skal melde sig til på forhånd senest den 26. januar kl. 23:59:59 på e-mail konsulent@randersfrejaatletik.dk. Betaling overføres via mobilpay på 80942, i kommentarfelter skriver du dit navn og ”bespisning DM Masters”.
Der bliver tilbudt en flot buffet, inkl. kaffe og te, desuden kan man købe øl, vin og sodavand. Pris pr. kuvert kr. 219.

Vinterkast igen i år sammen med DMM inde
For kasteinteresserede masters arrangerer Master Komitéen vinterkast på Randers stadion lige uden for hallen. Lørdag er det hammer og vægt og søndag diskos. Tidspunktet bliver meldt ud, når man kender tidsskemaet for mesterskaberne i hallen. Tilmelding til vinterkast senest 26. januar til knudhoeyer@gmail.com.

EMACi2024 i Torun, Polen
I år finder europamesterskaberne for masters inde sted i Torun i Polen. Samme sted som også afholdt verdensmesterskaberne sidste år. Information om mesterskaberne findes på deres hjemmeside.

Adgangskrav for deltagelse og procedure for tilmelding til EMACi 2024
Tilmelding senest den 4. februar 2024 kl. 23:59:59. Du finder linket til registrering på Toruns hjemmeside her ved at trykke på Klik for registrering i det røde felt til venstre på forsiden og udfylde og betale med Visa eller MasterCard. På den første side om registrering kan du se, hvilken gruppe du skal stille op i i forhold til din fødselsdag og første konkurrencedag: 17.3.2024. Check om det er den rigtige gruppe, du er placeret i på
Master Komité tilmeldingen. Landekoden for danskerne er den internationale standard: DNK. Under nedtællingen klikker du på den røde bjælke, og så starter du på udfyldning af step 1-8, afslutter med betaling med VISA eller Mastercard. Når du er medlem af en klub, som er medlem af DAF, har du via dit medlemskab af klubben accepteret, at du konkurrerer under de regler, som er fastlagt af WA/WMA, og som DAF har tilsluttet sig. Derfor skal du skrive din klubs navn i tilmeldingen under step 8.
Bekræftelsen (Entry Confirmation) modtager du hurtigt fra EMA på den mail du har oplyst. Med det samme videresender du den til: daf@dansk-atletik.dk og til mig på knudhoeyer@gmail.com. Og så det vigtigste: i mailen til os skriver du dit mobilnummer og navnet på den klub, du stiller op for i Danmark. Vi skal kunne komme i kontakt med dig for at få svar på eventuelle spørgsmål, før vi kan give dig startret. Mailen til DAF kommer i indbakken hos forbundskoordinator Inger Marie Godvin. Inger Marie sørger for, sammen med Master Komitéen, at verificere dine oplysninger i tilmeldingen og mailen. Finder vi at alt er i orden, godkender vi din tilmelding direkte i EMAs tilmeldingssystem. Du kan selv kontrollere startlisten for dine øvelser. Ud for dit navn vil der være et kryds, så længe du ikke er godkendt. Hvis der er sat et flueben, så betyder det, at du har startret. Når du har sendt din bekræftelse fra arrangørerne til DAF, skal du overføre en national fee på kr. 150 til DAFs bankkonto reg.nr. 2217, kontonummer 8128213350 (Nordea). I tekstfeltet skal du skrive dit navn, og din klub og ”EMACI 2024,TORUN”. National fee er et gebyr, du skal betale for den administrative service, som DAFs administration og Master komiteens teamledere yder dig før, under og efter mesterskaberne.

Master Komitéen håber, at mange masters vælger at deltage i europamesterskaberne i TORUN.
Har du tilmeldt dig Torun eller regner du med at gøre det inden den 4.2., så anbefaler vi, at du melder dig ind på facebooksiden: Det Danske Hold EM inde i Torun 2024. Her vil alle informationer til danske deltagere om bl.a. transport til og fra lufthavne i Polen og meget mere blive langt ind løbende.

DT-masters for hold 2024
Indbydelsen til denne turnering er sendt ud til alle holdledere i de klubber, som deltog i 2023. Kan man ikke stille hold alene, er det mulig for 2-3 klubber at stille med et fælles hold. Så hermed en opfordring til at stille op i denne turnering, så vi får så mange masters aktiveret som muligt i to runder og en grande finale.

Er der spørgsmål så kontakt Knud Erik Pedersen på e-mail: knuderik@privatsport.dk. Tilmeldingsfristen er 1. marts.

Flere til administrative opgaver i Master komitéen
Masterskomitéen vil gerne have flere til at udføre praktiske opgaver. I dag er vi fire: Knud Høyer, Inge Faldager, Knud Erik Pedersen og Thomas Andersen. De fleste møder afholdes på web, så det betyder ikke noget, hvor du bor.
Komitéen kunne også godt tænke sig frivillige til nogle aktivitetsgrupper, som skulle beskæftige sig/holde styr på:

  • Statistik for masters – i enhver form som kan give et større overblik, links til andre former for statistikker for masters f.eks. World Masters Ranking, hvor finder man link til statistikker for mesterskaber nordiske, EMA, WMA, statletik.
  • Hjemmesiden for masteratletik, det betyder vores side på DAFs hjemmeside. Hvem vil arbejde frivilligt som redaktør af denne side i samarbejde med DAF?
  • Styregruppe og praktiske hjælpere som finder arrangører af Træningssamlinger (sommer og vinter).

Hvis du kunne tænke dig at være med i mastersarbejdet i Danmark, så kontakt knudhoeyer@gmail.com eller tlf. 20864630.

Bogprojekt om veteran/master atletikken i Danmark
Fra Erik Bohn-Jespersen, IK Olympia i Maribo er Master Komitéen blevet opfordret til at skrive/lave en bog om veteran/masteratletikken i Danmark fra 1974 til 2024. Altså en 50-års jubilæums bog. Det er en rigtig god ide, som Master Komitéen har besluttet at arbejde videre på. Her har vi fx brug for gode historier fra veteran- og masteratletikken gennem de seneste 50 år.

Har du en god historie eller grundlaget for at udarbejde et portræt af en dygtig mastersatlet, billeder fra veteran- og masterstævner og DM mv., så kontakt mig hurtigst muligt med stort og småt, da jeg er ved at udarbejde en projektplan, så vi kan danne os et overblik over hvem, hvad og hvordan vi kan redigere indholdet i bogen, få den finansieret med opsætning, grafik og trykning.

Der kommer mere information om bogprojektet, når projektplanen ligger i skitseform, og der har været møder med DAFs bestyrelse og administration.

Oversigt over mastermesterskaber og -stævner 2024-2028
Den er nu opdateret med alt hvad vi ved pr. 18.1. om internationale mesterskaber og nationale DMer og DT, incl. Marathon Championships, Mountain Running og Non-Stadia Championships. Du finder oversigten her.

Åbne svenske mastersmesterskaber 2024 i Varberg
De åbne svenske inde-mesterskaber for masters finder sted i Varberg 1.-3. marts 2024. Der er flere dan-skere, der har tænkt sig at deltage.
Alle informationer om mesterskabet, foreløbigt tidskema, tilmelding og betaling mm. kan findes på hjemmesiden.
Idrætsarenaen hedder Tresteget – Trönninge Idrottscentrum, lige nord for Varberg. GPS-adressen er Kockatorpsvägen 3, Varberg.
Varberg ligger på motorvejen mellem Hälsingborg og Göteborg, ca. midtvejs. I bil tager det ca. 2t 30 minutter svarende til ca. 200 km fra København centrum.

Verdensmesterskaberne i Göteborg 13.-25. august 2024
Bemærk at dette er de rigtige datoer. Der står den 17.8. i Oversigten over mastermesterskaber. Det er desværre en fejl. Vi kan ikke rumme alle mulige informationer på samme tid. Så Master Komité har besluttet, at vi venter med at informere detaljeret om WMACS 2024 i Göteborg til efter Torun.

Hvis du allerede vil vide det meste nu, så klik ind på arrangørernes hjemmeside.

På vegne af Master Komitéen
Knud Høyer

Seneste nyheder