Nyhed fra Dansk Atletik
Sidste år leverede Nikolaj Graves flotte præstationer i stangspring til Nordenkampen i Karlstad, Sverige. Foto: Hasse Sjögren/DECA Text&Bild

Stort dansk hold er klar til at kæmpe med om medaljer til Nordenkampen

Det bliver med et stærkt dansk hold til start ved søndagens landskamp i Oslo, hvor Danmark stiller med hele 39 atleter.  

Når landskampen Nordenkampen skydes i gang på søndag i Bærum ved Oslo i Norge, er det med danske atleter, der er klar til at konkurrere mod rivalerne fra Norge, Sverige og Finland, og give dem kamp til stregen om medaljerne. 

 

“Nordenkampen er en dejlig, årlig mulighed for at samle landsholdsatleter og -stab til kamp mod vores nordiske venner. Vi nyder at konkurrere med og mod hinanden og har en fin mulighed for at måle os på det øjeblikkelige styrkeforhold. Traditionen tro stiller Danmark op i fællesskab med Island, og vores mål er altid at drille de store hold.  Individuelt er det en fantastisk mulighed for vores bedste atleter til at konkurrere med opbakning fra deres landsholdskammerater, og for andre er det en fin måde at samle international erfaring på,” fortæller Mikkel Larsen, Elitechef i Dansk Atletik.  

 

Der er mange skud i bøssen og gode chancer for medaljer til det danske hold i Oslo på søndag, og flere af de udtagne atleter har allerede skudt indendørssæsonen i gang med flotte resultater. Danmark har dygtige atleter med i samtlige discipliner for både kvinder og mænd, og sætter hold i samarbejde med Island, der er klar til at kæmpe med om sejren mod Sverige, Norge og Finland.  

 

“Vi har langt de fleste af vores topnavne med. Vi har den forsvarende mester Gustav L. Nielsen med på 400 m, vi har den rutinerede stangspringer Caroline Bonde Holm med, vi har en interessant start fra Sofia Thøgersen på 800 m, vi har den danske rekordholder Kojo Musah med på 60 m, og formstærke Joel I. Lillesø med på 3.000 m, for blot at nævne nogle af profilerne,” fortæller Mikkel Larsen.  

 

Der er store forventning til, at de danske atleter vil levere fremragende præstationer på tværs af de forskellige discipliner, og det bliver spændende at følge holdet. Det vil være muligt at se konkurrencen direkte på norsk TV, NRK (live fra kl. 13.00-14.10) og på svensk TV, SVT (live fra kl. 13.00-16.45). 

 

“Selvom det er en holdkonkurrence, så bruger vi først og fremmest Nordenkampen til at give vores deltagere en stærk international konkurrence. Og med kun 1 uge til DM inde i Odense, så bliver det yderst interessant at se hvem der er på vej frem. Arenaen i Norge har lagt gulv til mange store resultater historisk, så måske vi har atleter der tager et skridt på vejen mod VM inde, EM og OL ved netop årets Nordenkamp,” fortæller Mikkel Larsen. 

 

Se tidsskemaet for Nordenkampen her: Tidsskema Nordenkampen 2024 

 

Det er det første indendørsmesterskabet i år, og der er både fokus på holdpræstationen, men også på de individuelle præstationer, hvor det er muligt for flere atleter at komme tættere på en kvalifikation til VM indendørs i Glasgow i starten af marts.  

 

Mere information om Nordenkampen her. 

 

Det danske hold til Nordenkampen

Kvinder 

Marie Høgh Larsen (Sparta Atletik og Løb) - 60m 
Astrid Glenner-Frandsen (Sparta Atletik og Løb) - 60m & 200m  
Emma Beiter Bomme (Sparta Atletik og Løb) - 200m  
Anna Øbakke Lange (Sparta Atletik og Løb) - 400m 
Emma Beiter Bomme (Sparta Atletik og Løb) - 60m hæk
Ida Beiter Bomme (Sparta Atletik og Løb) - 60m hæk & længdespring 

Sofia Thøgersen (Sparta Atletik og Løb) - 800m  
Lærke Thygesen (Randers Freja Atletik) - 800m  
Line Kalstrup Schulz (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - 3000m  
Marie-Louise Jørgensen (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - 3000m  
 
Isabell Paprontny (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - Trespring 
Janne Nielsen (Kolding KFUM) - Trespring  
Kathrine F. Olsen (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - Højdespring 
Anne Sofie Hyldtoft Olsen (KIF) - Stangspring 
Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik og Løb) - Stangspring  
 
Nickoline Skifter Andersen (Sparta Atletik og Løb) - Kuglestød

Mænd 

Kojo Musah (Aarhus 1900) - 60m  
Rasmus Klausen (Sparta Atletik og Løb) - 60m 
Jacob Hvorup (Sparta Atletik og Løb) - 200m 
Kasper Andersson (Greve Atletik) - 200m 
Gustav L. Nielsen (Sparta Atletik og Løb) - 400m 
Sebastian Monneret (Sparta Atletik og Løb) - 400m 
Sebastian S. Frandsen (Aalborg Atletik og Motion) - 60m hæk 
Vilhelm Krüger (Sparta) - 60m hæk 
 
Laust Kaastrup Kjær (Silkeborg Atletikklub 1977) - 800m 
Nick Rostgaard Jensen (Vejle IF) - 800m 
Jeppe Risvig (AGF Atletik) - 1500m 
Andreas H. Lindgreen (Sparta Atletik og Løb) - 1500m 
Joel Ibler Lillesø (Bagsværd Atletik Club) - 3000m 
 
Sebastian Ree Pedersen (Sparta Atletik og Løb) - Længdespring 
Kasper Larsen (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - Længdespring 
Torúr Mortensen (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - Trespring 
Marius H. Petersen (Sparta Atletik og Løb) - Højdespring 
Mads M. Larsen (Aarhus 1900 Atletik og Løb) - Højdespring 
Nikolaj Graves (Sparta Atletik og Løb) - Stangspring 
Aske V. Petersen (Sparta Atletik og Løb) - Stangspring 
 
Mads K. Nielsen (Esbjerg Atletik og Motion) - Kuglestød 
Christopher H. Jensen (Sparta Atletik og Løb) - Kuglestød 

Seneste nyheder