Foto: Lone Dybdal

Tætte konkurrencer og mange personlige rekorder til en medrivende andendag af DM Inde

Andendagen af DM inde i Odense blev en eftermiddag og aften sprængfyldt med medrivende atletik. Tilskuerne var vidne til flere tætte konkurrencer, hvor mange af atleterne noterede sig for flotte personlige rekorder.

Søndag eftermiddag dannede Thorvald Ellegaard Arena i Odense ramme for tætte konkurrencer, fed stemning og personlige rekorder.

I løbet af dagen levere flere af atleter store præstationer, men Ida Beiter Bommer, Sparta Atletik & Løb havde ekstra grund til at være stolt af dagens udbytte. Hun blev dobbelt dansk mester og på kvindernes 60 m hæk, sprintede hun sig til sejren på yderst dramatisk vis. Løbet endte i en usædvanlig tæt afgørelse, hvor Ida kastede sig ind over stregen i tiden 8,21 sek. Det var kun 2/1000 dele af et sekund, foran andenpladsen som hendes søster Emma Beiter Bomme, Sparta Atletik & Løb, indtog. For at finde en afgørelse, skulle der et grundigt kig på målfotoet til, og de to søstre ventende i stor spænding på resultatet. Forhåndsfavoritten Mette Graversgaard måtte tage til takke med bronze i tiden 8.25 sek.

Senere på eftermiddagen, høstede Ida sin anden guldmedalje i kvindernes længdespring med et spring på 6,21 meter.

Ida Beiter Bomme var ikke den eneste atlet, der kunne drage hjem fra Odense med to gange guld om halsen. Kristian Uldbjerg Hansen var sulten efter mere metal, og han fulgte fredagens sejr på 1500 m op med en sejr på 800 m. Her var der ingen tvivl om udfaldet, da der kun skulle gå to omgange før AGF Atletik-løberen begyndte at trække fra. Kristian krydsede stregen i tiden 1:50.30 min. Efter løbet fremhævende han den gode stemning i hallen:

”Det var fedt, og der var en fed stemning i hallen. Jeg er dobbelt dansk mester udendørs og jeg ville også gerne være det indendørs, men det var hårdt undervejs, så jeg er glad for at det lykkedes”.   

Andenpladsen gik til Nick Rostgaard Jensen fra Vejle IF. Andreas Holst Lange, Københavns IF, kunne med en flot PR på 1:52.58, betræde det nederste trin på medaljeskamlen.

Et hav af personlige rekorder

Eftermiddagen igennem blev tilskuerne vidne til mange personlige rekorder. I kuglestød satte Annesofie Hartmann Nielsen, Hvidovre AM, tidligt standarden med en stor PR på 15,13 meter. Det viste sig også at være mere end nok til at sikre hende guldet. På andenplads noterede Katrine Koch Jacobsen sig også for en ny personlig rekord, da hun stødte kuglen ud på 14,59 m. Maria Sløk Hansen, Hvidovre AM, tog sig af tredjepladsen med et stød på 14,47 m.

I et medrivende 3000 meterløb, kunne 4 ud af 6 atleter tage hjem med en ny PR i bagagen. Guldmedaljen gik til Aarhus Fremads Helena Svane i tiden 9:23,05.

Man kan finde samtlige resultater fra DM Inde her.

Mesterskabsrekord og fremragende stemning

Søndagen sluttede med et brag, da Sparta Atletiks kvindelige stafethold satte mesterskabsrekord på 4x200 meter. Anne Øbakke Lange, Emma Beiter Bomme, Nickoline Skifter Andersen og Cecilie Gedsø Færge tog rekorden, til stor begejstring fra publikum, med en sublim tid på 1.38,08 min. Københavns IF og Odense Atletik måtte tage til takke med henholdsvis sølv og bronze.

Fredag og lørdag var præget af god stemning i Thorvald Ellegaard Arena. Odense Atletik havde sørget for nogle fantastiske rammer med lys, røg, underholdende speak og styr på tingene. En stor del af rosen for det vellykkede mesterskab, skal tilfalde de mange hårdtarbejdende frivillige, som sikrede at alt kørte efter planen.

Seneste nyheder