Ida Karstoft tilbage i vinderens rolle - her ved Bislett Games 2022. (DECA Text&Bild)

Ida Karstoft sejrer i vildt comeback-løb

Efter halvandet års stævnepause vandt Ida Karstoft fredag Florida Relays – og klarede samtidig EM-kravet på 200 meter. 

Ida Karstoft lignede sit gamle selv, da hun langfredag i Gainesville, Florida gjorde et længe ventet comeback. Den danske EM-bronzevinder sejrede her på favoritdistancen 200 meter i tiden 22,94 sekunder (DR 22,67) og klarede dermed EM-kravet (23,00) i første forsøg – efter 568 dages konkurrencepause. 

Dermed fik Nordens hurtigste kvinde en god indikation på, hvad hun reelt kan præstere på banen. Og fik bekræftet, ikke mindst, at den megen alternative træning tilsyneladende virker. På forhånd havde hun til TV 2 fortalt, at dagens tid kunne komme til at ligge mellem ”alt fra OL-kravet på 22,57 sekunder til 24,5 sekunder”

Den 28-årige Sparta-atlet, der havde sin seneste start ved Weltklasse den 8. september 2022, har flere gange udsat sit comeback grundet en akillessene, som fortsætter med at volde hende problemer. Dengang i Zürich løb hun for 11. gang på stribe den sommer under de 23 sekunder. Med dagens tid fortsætter hun altså, hvor hun slap. 

”Det har været en lang og svær periode, og vi vidste ikke rigtig, hvor Ida formmæssigt stod. Hendes normale styrke ligger i sidste del af løbet, men her virkede hun i dag faktisk lidt rusten, hvilket kun er naturligt efter så lang en pause. Det sidste skal dog nok komme i de næste løb,” lyder det fra træner Michael Jørgensen, der forventer at hun løber igen næste lørdag.

Kan skrive OL-historie
Med dagens kvalifikation kom Karstoft et vigtigt skridt nærmere OL i Paris. Her lyder det direkte kvalifikationskrav på 22,57 sekunder, men tilstrækkeligt med ranglistepoint kan i sidste ende også give en billet. 

Kvindernes 200 meter har været på det olympiske program siden London 1948, men ingen dansker har endnu formået at kvalificere sig. På 100 meter - hvor Karstoft også sidder på den danske rekord med 11,24 - var Vivi Markussen i Rom 1960 seneste danske indslag. 

En anden OL-kandidat, Benjamin Lobo Vedel (Sparta), skulle også have løbet 200 meter, endda på sin tidligere hjemmebane, men måtte desværre trække sig grundet en læg, der p.t. driller. Til gengæld er en anden spartaner, Emma Beiter Bomme, med på 100 meter hæk lørdag.

Florida Relays – Gainesville FL 29. marts
200 meter kvinder – samlet resultat 
1. Ida Karstoft, Danmark 22,94 sekunder (vind: -0.1 m/s)
2. Jessika Gabi, USA 23,00
3. Zoe Sherar, Canada 23,02
Resultatlink

 

Seneste nyheder