Nyhed fra Dansk Atletik
DM 2023. Foto: Ole Ugilt Larsen/Aalborg AM)

Velkommen til THROWS

Når der på lørdag er vinterkast i Ballerup, er det samtidig starten på en helt ny kasteserie i Dansk Atletik. THROWS har til formål at promovere atletikken og i særdeleshed kastene. Det er håbet at vi med kasteserien kan få flere til at prøve og dyrke kast. 

Det har i længere tid været planen at etablere en kasteserie og på lørdag lanceres THROWS med den første af fire afdelinger. 

THROWS skal være med til at styrke dansk kast og på sigt få flere til at prøve kræfter med spyd, diskos, hammer og kugle. 

THROWS består i 2024 af fire afdelinger:

Afd. 1: National Vinterkast 16. marts, Ballerup Atletik Klub
Afd. 2: Kasternes Dag 9. maj, Ballerup Atletik Klub
Afd. 3-1: The King & Queen of Javelin 5. juli, Trongårdens IF Atletik og Motion (kun spydkast)
Afd. 3-2: THROWS Meet, 6. juli, Odense Atletik (ikke spydkast)
Afd. 4: THROWS Meet, 17. august, Randers Freja Atletik

Blandt deltagerne til premieren på lørdag i Ballerup er den nybagte guldvinder fra European Throwing Cup Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik og Løb) Lisa Brix (Sparta Atletik og Løb) og Annesofie Hartmann Nielsen (Hvidovre Atletik og Motion). Alle tre deltog ved det seneste VM, hvor Katrine Koch Jacobsen kastede sig til en imponerende finaleplads.
Det er med andre ord et meget stærkt felt til denne første THROWS serie. 

THROWS serien er forbeholdt senior, men er der kastes og stødes i alle aldersklasser i Ballerup på lørdag. Se deltagerliste, program og resultater her

Læs mere om THROWS her på siden eller på kasteseriens egen hjemmeside THROWS.dk

 

Seneste nyheder