Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

VM-inde 1. dag (I): Simon Hansen sikkert videre til semi’en med stærke 6,61

Aarhus 1900-sprinteren sørgede for den bedst tænkelige danske start, da han fredag eftermiddag tog en sikker 2. plads i sit 60 meter-heat. 

Simon Hansen er videre til VM-semifinalen efter en usvigelig sikker 2. plads i det indledende 60 meter-heat ved VM-inde i Glasgow. Det danske sprint-es formåede at finde sin vanligt gode start frem, da det virkelig gjaldt, og målstregen blev brudt i 6,61 – hans næstbedste tid nogensinde. En tid, som kun heatvinder Emmanuel Eseme gjorde bedre med camerounsk rekord 6,54. I sidste ende skulle der 6,66 til for avancement via tid, hvilket betød, at nr. 4 i Simons heat, brasilianeren Bardi, lidt uventet måtte se sig slået ud.

I det samlede klassement var verdensrekordholder Christian Coleman (USA) hurtigst med 6,49, mens Simons tid var den 12. bedste blandt de i alt 49 startende. Netop Coleman får danskeren ”fornøjelsen” af at møde i det første af tre semifinaleheat, som fyres af kl. 20.45 (direkte på DR2). Her er der også indlagt et interessant nordisk opgør med svenske Henrik Larsson, der imponerede med 6,59 i sit heat.

Inden semifinalen løber Sofia Thøgersen 1500 meter kl. 20.05 (heat 1), mens Kristian Uldbjerg Hansen hos mændene ligeledes er havnet i det første heat (kl. 21.10).  
      
VM-inde – Glasgow 1. marts 2024 / 1. dag
60 meter indl. M
Heat 5/7
1. Emmanuel Eseme CMR 6,54 NR Q
2. Simon Hansen DEN 6,61 Q
3. Anej C. Prapotnik SLO 6,68 Q
4. Felipe Bardi BRA 6,68
Alle resultaterSeneste nyheder