Nyhed fra Dansk Atletik
Mette Graversgaard i det indledende heat, hvor hun slog slovakken Forster (th) med 2/1000 sekund. (DECA Text&Bild)

VM-inde 2-3. dag: Graversgaard sætter et fint punktum for dansk VM-indsats

Hækkeløberen fandt sæsonens bedste tid - 8,07 - frem i søndagens semifinale. Som ventet var der dog et lille stykke op til en plads i finalen.

Fire VM-starter, fire semifinaler. Trods en ujævn sæson formåede Mette Graversgaard søndag at holde det flotte mønster med avancement ved hvert eneste VM (ude & inde), hun har deltaget i. Tilmed fik hun sat et fint punktum i Glasgow, ikke bare for sig selv men hele den danske trup, da hun i semifinalen på 60 meter hæk strøg i mål på en 7. plads i sit heat i tiden 8,07 sekunder. En tangering af hendes sæsonbedste, netop som det gjaldt. I sidste ende blev den sidste finaleplads solgt for 7,95 sekunder – en tid, som Graversgaard kun har været nede på en enkelt gang før med den fornemme 4. plads i sidste års EM-finale.

”Mette har haft en halvskidt sæson med sygdom og skader. At hun i dag alligevel bare er 12 hundrededele fra en VM-finale, viser, at hun er ved at være, hvor hun skal være,” vurderer elitechef Mikkel Larsen.

2/1000 af et sekund fra en tur i det "varme sæde"
Otte timer tidligere havde 1900-atleten opfyldt succes-kriteriet ved at avancere fra det indledende heat. Top-3 gav en direkte plads i semifinalen, og dét klarede hun lige akkurat. Sølle 2/1000 af et sekund var hun foran sin nærmeste konkurrent, der også fik noteret tiden 8,10. Graversgaard slap dermed for en tur i det ”varme sæde”, inden det samlede resultat stod klart. Her kunne hendes konkurrent, slovakken Viktoria Forster, i stedet sidde og bide negle, inden det dog stod klart, at det sidste lille q gik på netop 8,10.

2. dag
Astrid Glenner-Frandsen var lørdag eneste dansker i aktion. Den tidligere rekordholder på 60 meter var kommet med på yderste mandat og kunne som ventet ikke gøre sig gældende i det stærke heat. Hun kom i mål som nr. 7 i 7,54 – et lille stykke fra det fine niveau, hun har holdt igennem sæsonen. 

”Jeg fik chancen for at prøve at blande mig med de bedste. Og det ville jeg godt have gjort lidt bedre. For mig er det rigtig stort bare at stå her i denne omgang, og så håber jeg, der er mere at komme efter til sommer,” sagde hun til DR Sporten efter løbet.


Astrid Glenner-Frandsen med finske Kemppinen, som heller ikke nåede semifinalen. (DECA Text&Bild)

Avancement, viste det sig efterfølgende, havde krævet en tangering af Ida Karstofts danske rekord på 7,24. Et højere niveau end for to år siden, hvor netop Karstoft snuppede det sidste lille q med 7,29. 

Efter Mathilde Kramer i ’18 og førnævnte semifinaleplads i ’22 var Glasgow ’24 det tredje inde-VM i træk med dansk deltagelse på kvindernes 60 meter. Om stimen fortsætter, ved vi allerede næste år, når VM-inde kommer til Nanjing. Et værtsskab, som kineserne skulle have haft i 2020, men som grundet corona blev aflyst. 

Klart godkendt - med pil opad
Generelt er det en stærkt tilfreds elitechef, som ser tilbage på dette VM:

”Udmeldingen på forhånd var, at vi ikke havde nogen egentlig målsætning, men at hver atlet skulle have en god oplevelse med henblik på det kommende EM og OL. Vi havde håbet på to semifinalepladser ved Simon og Mette, og det fik vi. De leverer på den store scene. Vi havde selvfølgelig drømt om en finaleplads, og det var jo også så uhyggelig tæt på med Kristian Uldbjerg på 1500 meter. Så hele indsatsen er klart godkendt – med pil opad,” slutter Mikkel Larsen. 
VM-inde – Glasgow 1.-3. marts 2024 / 2.& 3. dag
60 meter hæk K semifinale
Heat 2/3
1. Cyréna Samba-Mayela FRA 7,73 Q
2. Sarah Lavin IRL 7,90 Q
3. Luca Kozák HUN 7,95 q
7. Mette Graversgaard DEN 8,07 =SB
(samlet nr. 17)

Indl. / heat 3/6
1. Devynne Charlton BAH 7,93 Q
2. Xènia Benach ESP 8,08 Q
3. Mette Graversgaard DEN 8,10 Q
4. Viktoría Forster SVK 8,10 q
 
60 meter K indl.
Heat 4/7
1. Rani Rosius BEL 7,12 Q
2. Zoe Hobbs NZL 7,15 Q
3. Tristan Evelyn BAR 7,17 Q
7. Astrid Glenner-Frandsen DEN 7,54
(samlet nr. 47 ud af 53)

Alle resultater

Seneste nyheder