Nyhed fra Dansk Atletik
Mette Graversgaard sikrede sig med en snæver margin en plads i semifinalen på 60m hæk. Foto: Sondre Vik

VM Inde: Stærke danske præstationer på verdensscenen

VM Indendørs 2024 blev afholdt i weekend i Glasgow med deltagelse af 5 danske atleter.

Det blev til to semifinaler for Simon Hansen på 60 m og Mette Graversgaard på 60 m hæk. Det var lgie ved og næsten at Kristian Uldbjerg Hansen kvalificerede sig til finalen på 1500 meter, men var blot 0,15s fra en plads videre.

Simon Hansen sikrede sig en solid 2. plads i det indledende heat og avancerede til semifinalen. Aarhus 1900-sprinteren levede op til forventningerne og præsterede flot i semifinalen, hvilket resulterede i en delt 14. plads til VM Inde.

Kristian Uldbjerg Hansen debuterede stærkt på mændenes 1500 meter, og var utrolig tæt på en plads i finalen, men missede den med en margin på 0,15 sekunder. Kristian opnåede en samlet placering som den syvende hurtigste på 1500 meteren. 

Sofia Thøgersen kom godt fra start og gjorde en god figur på kvindernes 1500 meter. Sofia formåede efter bedste evne at følge trop i løbet, men måtte krydse målstregen som nr. 6 i sit indledende heat, og var kun tre sekunder fra at tangere sin U20-rekord.

Hækkeløberen, Mette Graversgaard, sneg sig videre til semifinalen med en marginal forspring på 2/1000 af et sekund foran konkurrenten og fik dermed en fantastisk start på VM Indendørs. I semifinalen Mette tangerede sin sæsonbedste tid i semifinalen og fik en samlet 17. plads.

Astrid Glenner-Frandsen greb chancen på 60 m, men formåede ikke at placere sig i det stærke indledede heat og krydsede målstregen som nr. 7 med en tid 7,54 sekunder.

VM Indendørs var præget af imponerende præstationer fra de danske atleter, der formåede at markere sig på verdensscenen med flotte resultater og fik i den grad vist deres talent i de hvide og røde farver.

Seneste nyheder