Foto: Marta Siljudottir

Sjællandsk dominans i toppen efter femte afdeling af CRAFT Løbe Cup

Efter søndagens landevejsløb, har Sparta Atletik & Løb og Blovstrød Løverne sat sig solidt på podiets to øverste trin. Flere klubber kan gøre sig stadigvæk gøre sig forhåbninger om at få en tredjeplads, da konkurrencen er helt åben inden sidste afdeling.

Weekenden stod igen i landvejsløbernes tegn, da CRAFT Løbe Cup slog vejen forbi Strandvejen 5k i Charlottenlund. Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik & Løb og Jeppe Risvig, AGF Atletik hev sejrene hjem hos seniorerne. Hos ungdom og masters var der også flotte individuelle præstationer over hele linjen.

Man kan få er overblik over alle resultaterne her.

Strandvejen 5k blev en stor løbefest, og generelt var løbere fra mange af landets klubber mødt talstærkt op. Da resultaterne kom ind, kunne ingen dog hamle op med Sparta Atletik & Løb og Blovstrød Løvernes pointhøst. Det var især Sparta, som viste stor styrke da de samlede hele 277 point sammen, hvilket også er den suverænt bedste score for en enkelt runde af CRAFT Løbe Cup. Den vilde præstation blev blandt andet til på baggrund af mange deltagere (97) og total dominans hos seniorkvinderne. Her ryddede de næsten bordet i top-10, hvor otte ud af de 10 hurtigste var Sparta-løbere. Klubbens vilde femte afdeling betyder også, at de har lagt sig meget klart i spidsen med et forspring på 217 point ned til Blovstrød Løverne på andenpladsen.

Efter kun 14 point til fjerde afdeling af løbecuppen, var Blovstrød tilbage på deres topniveau. En af løbecuppens helt store oplevelser har været deres mastersløbere, og søndag var de tilbage for fuld styrke. Samlet set noterede de sig for fem ud 6 mulige sejre i de tre masters aldersgrupper, hvilket bidrog kraftigt til klubbens 177 point. Det høje antal point er også klubbens klart bedste resultat for en enkelt runde.

Til sjette og sidste afdeling gæster CRAFT Løbe Cup DM 10 km i Aarhus, og her bliver der med al sandsynlighed stor kamp om podiets nederste trin. I gårsdagens løb forsvarede Odense Atletik tredjepladsen med en beskeden pointtotal på 20 point, men til deres held fik AGF Atletik, som er nærmeste forfølger, kun 19 point. På femtepladsen fik Aarhus Fremad Atletik nul point, da de ikke havde nogen løbere til start. Odense Atletik går derfor ind til sidste afdeling af løbecuppen med et forspring på henholdsvis 68 point ned til AGF Atletik og 77 point ned til Aarhus Fremad. Med hjemmebanefordel til de to Aarhus-klubber, kan Odense dog ikke føle sig sikre.

Top-5 ser således ud:

1. Sparta Atletik & Løb - 598 point

2. Blovstrød Løverne - 381 point

3. Odense Atletik - 265 point

4. AGF Atletik - 197 point

5. Aarhus Fremad Atletik - 188 point

Man kan få et overblik over hele den samlede stilling her.

D. 20. april lukker CRAFT Løbe Cup for denne gang med et brag til DM 10 km i Aarhus. På dagen vil der være mulighed for at deltage i en åben klasse, så man behøver ikke at være eliteløber for at tage del i den store løbefest. Tilmelding foregår via dette link.

Seneste nyheder