Nyhed fra Dansk Atletik

Stafetlandsholdet til World Relays er udtaget

Den 4.-5. maj deltager det danske stafetlandshold i World Relays 2024 i Nassau, Bahamas. Bruttolandsholdet til World Relays kan ses her.

12 atleter er udtaget til World Relays. Den endelige beslutning om hvilke fire atleter, der skal løbe, tages først lige inden konkurrencen.

“Det er tredje gang Danmark er med ved World Relays, og anden gang i træk, at vi har både herrer og damer med på 4x100 m (som kun en af ti europæiske nationer). Det er vi ret stolte af!” fortæller Mikkel Larsen, Elitechef.

32 hold kvalificerer sig til World Relays. Alle hold løber om en plads i finalen (8 hold), og alle 8 finalehold får automatisk en billet til OL i Paris. På dag 2 løber alle holdende igen – de 8 finalehold om medaljer, og de resterende hold løber om de sidste 6 billetter til Paris. Derudover, tildeles de sidste to billetter pba. performance ranglisten blandt ”ikke-kvalificerede hold”.

"Vi ved, at det bliver en meget tæt konkurrence, hvor det handler om at ramme dagen både fysisk, stafetteknisk og som hold i fællesskab. Vi føler os ret godt forberedt med nogle meget rutinerede grundstammer på begge hold og et meget højt stafetteknisk niveau.

Målet har hele tiden været, at vi står med to stærke hold på startstregen i Bahamas – to hold der begge har en reel chance for at kvalificere sig til OL - og det ser ud til endnu engang at være lykkedes.

Nu handler det om at få alting til at klappe om præcis 1 måned på Bahamas, hvor drømmen er, at vi igen står mellem verdens stærkeste stafetnationer med en eller flere OL billetter i hånden,” fortæller Mikkel Larsen.

De danske stafetlandshold:

Kvinder 4x100m

 • Ida Karstoft | Sparta Atletik og Løb
 • Mette Graversgaard | Aarhus 1900 Atletik og Løb
 • Emma Bomme | Sparta Atletik og Løb
 • Astrid Glenner-Frandsen | Sparta Atletik og Løb
 • Mathilde Kramer | Aarhus 1900 Atletik og Løb
 • Klara Loessl | Sparta Atletik og Løb

Mænd 4x100m 

 • Simon Hansen | Aarhus 1900 Atletik og Løb
 • Kojo Musah | Aarhus 1900 Atletik og Løb 
 • Rasmus Klausen | Sparta Atletik Atletik og Løb
 • Frederik Schou-Nielsen | Sparta Atletik og Løb
 • Tobias Gorgon-Larsen | Sparta Atletik og Løb
 • Jacob Hvorup | Sparta Atletik og Løb

Trænere: Landstræner Tony Lester og assisterende landstræner Lars Pedersen.

Links til mere information:

Programmet

Hjemmeside

Seneste nyheder