Danmark vender hjem fra World Relays på Bahamas uden OL-billetter

Der var ikke meget der gik rigtigt for de to danske stafetlandshold til weekendens World Relays på Bahamas. Begge hold blev ramt af skader og missede OL kvalifikation. 

For anden gang i træk var Danmark repræsenteret med både 4x100 m kvinder og 4x100 m herrer ved World Relays. Og med den store succes i 2021 in mente, som jo bekendt endte med 2x OL kvalifikation, var der af gode grunde gode forhåbninger til de to hold, da weekendens mesterskab blev afviklet på Bahamas.

Desværre var der ingen af holdene, som kunne vende tilbage mod Danmark med OL-billetter i bagagen.

Kvinderne var allerede gevaldigt stækket inden startskuddet gik, da to af holdets esser (Mette Graversgaard og Ida Karstoft) måtte trække sig op til mesterskabet med skader. Og som forventet kunne den danske kvartet bestående af Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde Kramer, Emma B Bomme og Klara Loessl ikke for alvor bide skeer med verdens bedste stafetnationer.

Herrerne var på papiret et skridt tættere på, og da de mødte op uden skader, så det bestemt lyst ud. Men, det varede ikke længe før, at det stod klart, at også herrerne ikke havde deres bedste weekend. Først var de uheldige at trække bane 1, så måtte Simon Hansen last -minute trække sig med smerteproblemer, og substitutten, Tobias Larsen, endte såmænd på sygehuset med en brækket hånd efter et styrt. I anden runde, var Simon Hansen så tilbage på holdet, men et kikset skifte gjorde, at kvartetten Rasmus Klausen, Kojo Musah, Simon Hansen og Frederik Schou-Nielsen ikke fik noget resultat noteret.

Alle ved at stafet er brutalt og at de mindste fejl har store konsekvenser. På trods af skuffelsen i Bahamas er de danske landshold opsatte på at gribe den sidste, om end spinkle, chance til EM i Rom i juni måned. Her fordeles de sidste OL pladser og der er ingen tvivl om, at de danske atleter vil gøre alt hvad de kan, for at komme til Paris til sommer. 

Elitechef Mikkel Larsen udtaler: "Ingen tvivl om, at vi kom for mere. Aldrig har et World Relays været så stærkt besat, og aldrig har så meget skulle afgøres på én og samme weekend. Så vi vidste, at vi skulle satse helt til grænsen for at sikre Danmark plads blandt de 14 direkte OL kvalificerede hold. Det lykkedes ikke i denne omgang, men jeg er stolt af, at vi for både damer og herrer var med i kampen om OL biletterne til det sidste. Vi må erkende at det ser svært ud nu. Umiddelbart er herrerne tættest på én af de to tilbageværende kvalifikationstider, som pt. er 38.30 sek. hos herrerne og 43,03 sek. hos kvinderne".

Seneste nyheder