Fra den smukke rute på Bornholm. Foto: Tejn IF/Salomon Hammer Trail

DM Kort Trail på bornholmsk klippegrund

Lørdag den 4. maj blev de danske mestre i kort trail kåret. På en hård rute med masser af højdemeter, klipper, bakker, tekniske udfordringer og flotte udsigter lykkedes det de to favoritter at tage DM titlerne. 

 

DM Kort Trail indgik i år som del af Salomon Hammer Trail på nordbornholm. Af de godt 800 deltagere havde 89 valgt at tage kampen op om DM på den korte traildistance (25 km). 

Vejret var perfekt til løb - høj sol, behagelig temperatur og næsten ingen vind. Udover DM distancen tilbød arrangørerne 8 km walk, 25 km walk, 8 km, 17 km, 17 km walk, 25 km Golden Trail (DM), 50 km og 50 miles. De mange aktiviteter var med til at skabe en fantastisk stemning, både blandt deltagerne og i målområdet med musik, mad og god mulighed for at følge løberne ved en passage undervejs.

Hos mændene var Max Boderskov (Team RunMax) og hos kvinderne Ulrikke Evensen (Hvidover AM) på forhånd favoritter - og de to lagde sig da også hurtigt i spidsen og løb siden i mål som vindere. Den største overraskelse indfandt sig hos kvinderne, hvor Victoria Rosberg vandt bronze i sit første trailløb.

Med mindre end en måned til EM i trail- og bjergløb, var DM perfekt i forhold til både forberedelser og iagttagelse. Landstræner Søren Rasmussen udtager det danske landshold i løbet af den kommende uge. EM afholdes i Annecy, Frankrig fra den 31. maj til den 2. juni. 

Det er Tejn IF, der står bag Salomon Hammer Trail - i år for 15. gang. Vi sender en stor tak til klubben og alle de frivillige for et flot afviklet løb.

DM Kort Trail 2024

Kvinder:
1. Ulrikke Evensen, Hvidovre AM
2. Line Brandt Pedersen, ASICS FrontRunner
3. Victoria Rosberg, Hyld Studio

Mænd:
1. Max Boderskov, Team RunMax
2. Christian Grøn Nørfelt, Blovstrød Løverne
3. Nikolaj Dam, Tejn IF

For alle resultater se her

Se meget mere fra løbet på Facebook Salomon Hammer Trail, hvor der også er mange flotte billeder fra løbet. 

Seneste nyheder