Nyhed fra Dansk Atletik
foto: Marta Siljudottir

Katrine sikrer sig NM-guld med superkast

Den danske hammerkaster leverede et stærkt formsignal, da hun søndag snuppede guld ved NM i Malmø med 72.57 meter - hendes næstbedste kast nogensinde.

Mens førstedagen af NM ikke rigtig leverede den helt store danske overskrift, var der søndag én, der pressede sig på: Katrine Koch Jacobsen. 

Efter at have sikret sig sejren i hammerkast med 70.98 i fjerde runde slyngede den 24-årige Sparta-atlet i sidste kast redskabet ud på 72.57. Det er VM-finalistens næstbedste kast nogensinde, kun overgået af hendes danske rekord (74.22) fra 2022. Det flotte kast – som ved det seneste EM havde rakt til bronze - kommer efter beskedne 66.95 i Ballerup forrige torsdag, men søndag var der mere på spil, og så leverede Katrine varen. 

”Det føles fantastisk. Det er dejligt at få revanche her ved NM efter sølv sidste år. Det er fedt at komme her til Sverige og vise god form. Niveauet i Norden er højt, så det er stort at vinde NM. Jeg føler, at der er mere i mig, flere ting som kan justeres og finpudses. Nu skal jeg bare hjem og træne videre,” fortalte den glade guldvinder til Sport Lives reporter.

EM-kravet er for længst klaret, og selvom det direkte OL-krav lyder på 74.00, synes billetten til Paris også at været booket. Således ligger hun p.t. som nr. 14 ud af 32 på "Road to Paris", og med dagens sejr er der ekstra ranking-point på vej. 

På årets europarangliste rykker det danske EM-håb op som nr. 5 (fraregnet Rusland).

Seneste nyheder