Nyhed fra Dansk Atletik
Frederik Schou-Nielsen var hurtigste dansker på herrernes 100 meter med en 4. plads i 10,40 (+3,4). (DECA Text&Bild)

NM: Fire danske medaljer i hus efter 1. dag

1500 meter-løberen Christoffer Frost Johansen blev belønnet med sølv efter en flot afslutning i lørdagens sidste disciplin. To sølv- og to bronzemedaljer endte det danske udbytte på inden søndagens konkurrencer.

To sølv og to bronze er facit efter 1. dagen af NM. Med bare to discipliner tilbage lå det ellers kun til to danske medaljer, men løberne Juliane Hvid og Christoffer Frost Johansen sluttede begge så fint af, at udbyttet blev fordoblet. Med 200 meter tilbage på mændenes 1500 meter rykkede sidstnævnte flere pladser op i feltet, og med en fornem finish på de sidste meter kunne Bagsværd-løberen lige akkurat kaste sig ind foran svenskeren Grahn og tage sølv i tiden 3:44,99.

En kraftig blæst på det store Malmö Stadion påvirkede tiderne i løb. Alligevel var Juliane Hvid ganske tæt på at sætte sæsonbedste, da hun løb ind til bronze på 3000 meter forhindring i tiden 9:50,42.

”Jeg havde nok håbet at løbe hurtigere i dag, men forholdene var ikke til det. Men en medalje er trods alt godt at tage med. Fokus var at løbe mit eget løb, og det hvilede jeg i. Så jeg er egentlig tilfreds, selvom jeg havde håberat hente de andre løbere til sidst. Men de var bare stærkere i dag,” fortalte Juliane til Sport Live efter løbet.

Sølv til Annesofie Hartmann
På forhånd var der naturlige forventninger til en medalje eller to i kvindernes diskoskast. Her sørgede Annesofie Hartmann for at bytte sidste års bronze ud med sølv, da hun med et kast på 55.41 blev nr. to efter svenskeren Kamga, mens Nordens bedste de seneste sæsoner, Lisa Brix, for andet NM i træk endte uden for top-3.

Marius Hytholm Petersen hentede en uventet bronze hjem i højdespring, da han i tredje forsøg kom over 2.04 meter. Holte-springeren havde seks cm ned til rivalen Mads Moos Larsen på 4. pladsen og hele 11 cm op til sølvpladsen.

I kvindernes længdespring satte Ida Beiter Bomme personlig rekord (udendørs) i allerførste spring med 6.25 meter. I en konkurrence med flot bredde rakte det dog ikke til medalje, da hele fire svenskere nåede længere ud. Idas notering bringer hende ind som nr. 10 på alle tiders rangliste.

Søndag lægges der ud allerede kl. 11 med kvindernes 4x100 meter.