Nyhed fra Dansk Atletik
(arkivfoto DECA Text&Bild)

Simon Hansen sejrer i Grækenland: PR 10,21

Med sejr og ny personlig rekord 10,21 fik Simon Hansen onsdag en fornem start på sin europæiske sæson. Tiden er desuden den hurtigste herhjemme siden 2021.

Sejr og personlig rekord. Der var fuldt udbytte for Simon Hansen, da han onsdag aften indledte sin europæiske sæson ved at vinde 100 meteren ved et stævne i Athen-forstaden Vari. Med tiden 10,21 sekunder rykker Aarhus 1900-atleten op som den næst hurtigste sprinter i Danmark nogensinde, kun overgået af rekordholder Kojo Musah, hvis danske rekord på 10,14 har stået siden 2021. 

”Jo, det var bestemt en god aften. Jeg var lidt sulten og indebrændt efter indsatsen ved World Relays. Selve løbet var dog ikke optimalt. Jeg får en god start, men så går der ligesom luft af ballonen, inden jeg kommer godt igen efter 70 meter.”

Det tegnede ellers ikke til nogen god tid, da der var en bragende modvind i starten af stævnet, men heldigvis vendte vinden, som i finalen målte +0,6 m/s. En ændring i tidsprogrammet gjorde desuden, at Simon måtte melde afbud til en planlagt start på 200 meter.

Selvom det direkte EM-krav lyder på 10,16, ligger han nu så solidt placeret på kvalifikationslisten, at hans start i Rom på 100 meter om bare tre uger synes så godt som sikker.

”Det ser ret fornuftigt ud, det er ikke særlig realistisk, at jeg skulle blive skubbet ud,” lyder det fra Simon Hansen, som allerede er på banen igen ved weekendens NM i Malmø, hvor han søndag løber 200 meter samt 4x100 meter stafet. 


World Athletics Continental Tour (Bronze) - Vari (GRE) 15. maj 2024
100 meter (+0,6)
1. Simon Hansen, DEN/Aarhus 1900 10,21 sek. PR
2. Chris Royster, USA 10,23
3. A.A. Al-Balushi, OMA 10,30


-JW

Seneste nyheder