Spartas formand Henrik Vincentsen og Søren Kirketofte, DAF .

Sparta Atletik & Løb kronet som vinder af CRAFT Løbe Cup

CRAFT Løbe Cup 2023/2024 er nået til vejs ende og efter sidste afdeling, var det Sparta Atletik & Løb, som kunne løfte pokalen. Løbecuppen blev en stor succes med mange fede løb, hvor en bred skare af løbere fra klubber over hele landet mødte talstærkt op.

Foråret er for alvor over os, hvilket betyder at dette års CRAFT Løbe Cup er nået til vejs ende. Løbecuppen, før kendt under navnet Vintertuneringen, blev i 2023 relanceret med nyt navn og regelsæt. Det nye format blev taget godt imod af både klubber og løbere fra hele landet, men i sidste ende kunne ingen hamle op med Sparta Atletik & Løb.

Klubben fra Østerbro havde sat sig solidt på førstepladsen i kampen om at blive Danmarks stærkeste løbeklub, og den forsvarede de flot med 77 point i den sidste afdeling. Hele vejen igennem har de vist stor styrke og holdt et stabilt højt niveau, hvilket betyder at de ender på hele 657 point. Det giver et flot pointgennemsnit på 109,5 point per runde.

Efter femte afdeling af løbecuppen havde Blovstrød Løverne et solidt greb om den samlede andenplads, og den holdt de fast i. I løbet af de 6 runder fik de skrabet 423 point sammen. Den flotte præstation er et bevis på, at man i CRAFT Løbe Cup ikke nødvendigvis behøver at have mange eliteløbere for at opnå en topplacering. En stor del af pointene kom fra klubbens dygtige mastersatleter.

Inden DM 10 KM i Aarhus, var der tæt kamp om podiets nederste trin. Her viste AGF Atletik sig for stærke for Odense Atletik, og de udnyttede hjemmebanefordelen til at sikre sig en stor pointhøst. Aarhus-klubbens stærke afslutning betyder, at de noterer sig for 356 point, hvilket er mere end godkendt taget i betragtning af, at de blev forhindret i at deltage i tredje afdeling i Odense.

Aarhus Fremad Atletik runder top-5 af med 254 point, da de lykkedes med at holde Aarhus 1900 Atletik og Løb stangen. Det holdt en smule hårdt, da Aarhus 1900 viste tænder til DM 10 km, hvor de høstede hele 104 point.

Den endelige top-5 ser sådan her ud:

1. Sparta Atletik & Løb – 657 point

2. Blovstrød Løverne – 423 point

3. AGF Atletik – 356 point

4. Odense Atletik – 279 point

5. Aarhus Fremad Atletik – 254 point

Man kan få et overblik og hele den samlede stilling her.

Igennem hele løbecuppen var det ikke kun de mange løbere, som var mødt talstærkt op. Tilskuere fra hele landet sørgede for fremragende stemning og opbakning hele vejen rundt. Alle de frivillige arrangører fortjener også en stor tak for deres flotte håndtering af løbene. Den store opbakning viser også at løbeuppen er for alle. Hver enkelt løber hiver point hjem til klubben og der er plads hver og en uanset niveau.

CRAFT Løb Cups succes ender ikke her. Til efteråret vender vi tilbage med en ny udgave og man kan med fordel følge med på hjemmesiden, hvor der vil komme opdateringer løbende.  

Seneste nyheder