Nyhed fra Dansk Atletik
Simon Hansen var tirsdag den eneste genganger fra holdet, der satte nordisk rekord ved OL. Her med mesterskabsdebutanten Jacob Hvorup. (DECA Text&Bild)

Elitechef gør EM-status: Målsætningen til fulde opfyldt

Tre placeringer i top-8 overgik forventningerne ved EM, slår Mikkel Larsen fast forud for onsdag aftens historiske stafet-finale.

Katrine Koch Jacobsen viste sin klasse med en 5. plads i hammerkast, mens Simon Hansen nåede 100 meter-finalen på dramatisk vis, inden han to dage efter bragte depechen i mål og sikrede Danmark en plads i finalen på 4x100 meter. Jo, EM i Rom har budt på store øjeblikke – og enkelte skuffelser.

”Overordnet set er vi ganske godt tilfredse. Vi har haft både op- og nedture, som man kan forvente på et større hold. Vores målsætning på to finaler er til fulde opfyldt med tre placeringer i top-8. Vi drømte om en medalje, og særligt Katrine var ganske tæt på. Det er alt sammen noget, som lover godt for fremtiden” lyder det fra Mikkel Larsen.

Europæisk atletik står stærkt
Status sker altså inden, at den imødesete finale på 4x100 meter (kl. 22.50) ikke bare afslutter den danske indsats i Rom, men også hele mesterskabet. Et mesterskab, som ikke bare for tilskuere og tv-seere har været en oplevelse – også for elitechefen.

”EM i Rom viste atletikken frem fra sin stærkeste side. Europæisk atletik står stærkt frem mod OL, og resultatniveauet var tårnhøjt,” lyder det fra elitechefen, der p.t. også afløser landstræneren i sprint. Selvom holdet løb sig i finalen, så ligger det ikke fast, understreger han, at startformationen i finalen bliver den samme.


Én, hvis indsats ved EM i 1974 var mere end godkendt: 76-årige Jesper Tørring hilser her på elitechefen. (Instagram@miklardk)


”Vi afventer de sidste forberedelser, før jeg sætter holdet. I finalen handler det om at slå de andre hold og dermed kravle op i tabellen. Det bliver en stor aften, og vi håber, at gutterne kan steppe yderligere op.”

Pudsigt nok løber Danmark igen på bane 2 – samme bane som holdet i Antwerpen 1920 løb på, da de blev nr. 5 (se det antikvariske løb her).

DR2 sender live fra 20.15-23.00

Seneste nyheder