Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (1. dag): Juliane Hvid én placering fra finale

Forhindringsløberen Juliane Hvid kom fredag ind som nr. 9 i sit indledende heat – bare én placering fra en finaleplads. De tre andre danske atleter i formiddagsprogrammet måtte også se sig slået ud.

Én placering bedre, og Juliane Hvid var nået i finalen på 3000 meter forhindringsløb. De otte bedste i hvert af de to heat gik nemlig videre, og her kæmpede Sparta-løberen sig i mål som nr. 9. i 9:42,32. Den forjættede 8. plads var dog ikke rigtig inden for rækkevidde, og Hvid kom til at kæmpe alene den sidste kilometer. Efter et hurtigt udlæg på 3:10 og 3:12 på de første to kilometer faldt tempoet naturligt i varmen. Hendes sluttid er alligevel hendes fjerde hurtigste nogensinde.

”Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det var et svært løb. Der blev løbet taktisk, og vi lå tæt. Men overordnet set er jeg tilfreds. Efter en lidt skuffende sæsonstart er jeg kommet godt efter det, og løbet i dag giver mig bestemt en større tro på at kunne komme med til OL,” fortalte hun til DR Sporten.

Graversgaard åbner sæsonen med beskeden tid
Tidligere på formiddagen havde Mette Graversgaard ikke bare åbnet den danske EM-indsats, men også sin egen sæson efter en periode med skader. Her var finalisten fra München ’22 ikke uventet et stykke fra sit bedste på 100 meter hæk, hvor hun kom ind som nr. 4 i sit heat i beskedne 13,42. Det var ikke helt tæt på de 13,21, som den sidste semifinaleplads blev solgt på. Alligevel var Graversgaard fortrøstningsfuld. 


(foto: Jörg Oegerli)

”Jeg havde håbet at løbe hurtigere i dag, men det er alligevel fedt at være tilbage og slippe helskindet fra det. I forhold til OL skal jeg selvfølgelig løbe hurtigere for at komme med. Hvis jeg kan komme ned omkring 13,00, er der mulighed. Jeg har fire planlagte stævner inklusive DM i den kommende tid,” fortalte Graversgaard DR Sporten.

Højt niveau i diskoskast
I kvindernes diskoskast blev det tydeligt, at niveauet er hævet i dette OL-år. Hvor 56-57 meter har været nok til finalen ved de seneste to EM, skulle der fredag hele 60.65 for at gå videre. Lisa Brix blev bedst placeret af de to danske deltagere med 57.64 og en samlet 15. plads, mens Annesofie Hartmann med 55.73 på 20. pladsen var under en meter fra at sætte sæsonbedste. 

Simon Hansen er fredag aften eneste dansker i aktion (100 meter kl. 21.10) - se de andre danske starttidspunkter her.


EM - Rom 7.- 12. juni 2024 (1. dag)

100 meter hæk indl. heat 2/3 (-1.3)
4. Mette Graversgaard DEN 13,42 SB
(samlet nr. 16 – de 11 bedste videre til semifinale)

3000 meter forhindring indl. heat 1/2
9. Juliane Hvid DEN 9:42,32
(samlet nr. 18 ud af 34 – de 8 første i hvert heat videre til finale) 

Diskoskast kval. K
Samlet stilling
1. Sandra Elkasevic CRO 65.62 Q
12. Alexandra Emilianov MDA 60.65 q
15. Lisa Brix DEN
(51.62 - 57.64 – X)
20. Annesofie Hartmann DEN 55.73
(55.72 – X – 55.73)
(i alt 28 deltagere)
Alle resultater

Seneste nyheder