Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (1. dag): Simon Hansen sikrer sig historisk semifinaleplads

Danmarks hurtigste mand stod fredag aften for presset og gik sikkert videre til lørdagens semifinaler på 100 meter. 

Simon Hansen er i EM-semifinalen på 100 meter - som første danske sprinter siden EM i 1950. 74 år skulle der altså gå, men den historiske præstation kom fredag aften i stand på legende let vis, nærmest som en selvfølgelighed. Den 25-årige Aarhus 1900-atlet kom her fint fra start og holdt hele vejen trit med heatets to stærkeste. På 3. pladsen blev han noteret for 10,22 sekunder (PR 10,21), og det var der ingen i de to efterfølgende heat, som formåede at overgå. Dermed er det en realitet, at vi lørdag aften har en dansk sprinter med i mændenes semifinaler på 100 meter (i det tredje heat kl. 21.26).

10,21 – 10,22 – 10,22. Sådan lyder det uvirkeligt stabile niveau, som Simon Hansen har præsteret i sine tre seneste løb. 11 topseedede navne stod over de indledende heat, og med 3. pladsen går han altså til semifinalerne som 14. seedet. Her skal han i det sidste af de tre heat møde ingen ringere end den olympiske mester, hjemmebanefavoritten Lamont Marcell Jacobs.

"Nu skal man passe på, hvad man siger, men jeg tror jeg har en hurtigere tid i benene. Det er jeg helt sikker på," sagde Simon Hansen efterfølgende til DR Sporten.


 

Se lørdagens danske program her

100 meter M – indl. heat 1/3 (+0.2)
1. Pablo Mateo FRA 10,18 q
2. Matteo Melluzzo ITA ITA 10,21 q
3. Simon Hansen DEN 10,22 q
(samlet nr. 3 ud af 24 – de 13 første videre til semifinale)
Alle resultater

Seneste nyheder