Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (2. dag): Bedst når det gælder: Gustav kæmper sig i semifinalen

Gustav Lundholm Nielsen stod for det glædelige danske højdepunkt lørdag formiddag, da han med fornemme 45,84 sekunder løb sig i semifinalen på 400 meter.

Gustav Lundholm er bare bedst, når det gælder. Ved VM i Budapest i fjor satte han sin gældende PR på 400 meter med 45,66 – og lørdag i Rom fandt han igen en supertid frem med 45,84. Dermed snuppede Sparta-løberen den 12. af de 14 pladser, der gav avancement, og er dermed for andet EM i træk klar til semifinalen, som løbes søndag aften.

På forhånd så chancerne ikke så store ud bedømt ud fra sæsonens hidtidige løb, men med dagens pragtpræstation fik han forbedret sit sæsonbedste med 0,39 sekund.

"Det betyder rigtig meget, for det var målet for dette mesterskab," sagde Gustav efterfølgende til DR Sporten. Søndag aften satser han dog på at løbe endnu hurtigere:

"Jeg skal satse en smule mere. I dag var det en smule sikkert løbet, men nu er rusten banket af, og så skal jeg bare give den gas i morgen."

Stangspringer Caroline Bonde Holm formåede også at løfte sig i forhold til sine seneste stævner. Efter at have klaret 4.10 i første forsøg lignede det en tidlig exit, men i tredje spring på 4.25 stemte tingene. Næste højde 4.40 blev dog endestation, og selv dét havde ikke været nok til finalen, der endte med at gå på 4.50 meter.

Ingen tredje finale til Hesselbjerg
Efter at have nået EM-finalen på 3000 meter forhindring i 2016 og 2018 måtte Ole Hesselbjerg sande, at det ikke skulle blive en tredje af slagsen. Den 34-årig Sparta-atlet løb sin chance, men da kampen om de første otte finalepladser for alvor blev sat ind, kunne han ikke være med og endte som nr. 11 i 8:38,99.

(foto: DECA Text&Bild)

Eneste dansker i aktion lørdag aften bliver Simon Hansen i semifinalen på 100 meter – se det resterende danske program her.