Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (4. dag): Katrine Koch slutter på fornem 5. plads

Hammerkasteren leverede i mandagens EM-finale en af karrierens mest stabile serier. En fuldtræffer som i kvalifikationen kunne hun dog ikke gentage i en finale, som holdt højere niveau end ventet. 

70.57 og en 5. plads. Det var facit, efter at Katrine Koch Jacobsens sidste kast i mandagens hammerkastfinale ved EM i Rom var målt op. En enestående præstation, også selvom den 24-årige Sparta-atlet havde styrket forhåbningerne – ikke forventningerne – om en medalje efter gårsdagens fuldtræffer i kvalifikationen. 

"Jeg er ikke skuffet, men jeg havde turdet håbe på lidt mere. Jeg vil bestemt også sige, at jeg er stolt over at kunne sige, jeg er nummer fem i Europa. Det er ikke hverdagskost at være i en EM-finale," sagde hun efterfølgende til DR Sporten.

Som i kvalifikationen lagde hun ud med et X, da hammeren endte i nettet. Allerede runden efter sikrede hun sig tre ekstra kast, da hun fik slynget hammeren ud på 70.57. Et kast, der skulle vise sig at blive det længste i den stabile serie. I alt havde hun fire noteringer over 70 meter, hvilket kun er sket én gang før.

Med 5. pladsen fortsætter hun sin fremgang efter en 10. og en 9. plads i de to foregående finaler. Det er sammen med spydkaster Christina Scherwins 5. plads i 2006 den bedste placering af en kvindelig dansk kaster ved et EM. Og i de ”tunge kast” den absolut bedste nogensinde.

Seneste nyheder