Nyhed fra Dansk Atletik
EM-debutanten Jacob Hvorup skifter til Simon Hansen. (foto: Jörg Oegerli)

EM (5. dag): Stafetherrerne gjorde det: Klar til første finale siden 1920

Det holdt hårdt, men de danske stafetløbere snuppede tirsdag middag via tid den sidste plads i EM-finalen på 4x100 meter. 

Med tiden 39,10 på en samlet 8. plads sørgede stafetherrerne tirsdag middag for den tredje danske finale ved EM i Rom. Der skulle dog bides negle, inden succesen og den første stafetfinale siden OL i 1920 var en realitet.

I heat 1 sørgede Simon Hansen på sidste tur for at holde grækerne bag sig, så holdet på 5. pladsen satte sig på det lille q, mens de regerende mestre fra Storbritannien slet ikke kom i mål. Herefter var det bare at håbe på, at nr. 4 i det næste heat ikke overgik tiden. Og det gjorde de ikke; her trak Spanien nemlig det korteste strå med 39,21.

Rasmus Thornbjerg Klausen og Emil Mader Kjær løb som ventet de første to ture, men lidt overraskende var Jacob Hvorup valgt til tredje tur. Han gik i sin mesterskabsdebut ind og løb en god tur, inden han skiftede til Simon Hansen, der kunne løbe sig til sin anden finale ved dette EM.

Oprejsning
”Det her er en oprejsning efter de seneste to års skuffelser,” sagde Simon Hansen til DR Sporten med henvisning til VM såvel som EM i 2022, hvor holdet ikke kom i mål. Noget, der gentog sig ved World Relays så sent som i maj.

Nu er de så klar til en historisk finale onsdag aften kl. 22.50, hvor de håber at gøre det bedre. De 39,10 er den 5. hurtigste af et dansk hold nogensinde.

”Der manglede lidt skarphed i skifterne i dag, men det må vi bare få kørt ind,” sluttede Simon Hansen.

Sæsonbedste var langtfra nok
Kvinderne fik det som ventet svært i deres efterfølgende stafet. De gjorde dog, hvad herrerne ikke formåede, nemlig at sætte sæsonbedste med 44,21 sekunder. Det rakte til en sidsteplads i heat 2, men fra heat 1 overgik de lige akkurat Grækenland (44,23) og Estland, så det samlet blev til en 14. plads.

Niveauet var ganske højt. Selv ikke en dansk eller nordisk rekord havde rakt til en finale, hvortil Polen snuppede den sidste plads med 43,15.

Egentlig var det planen, at Line Holm Jensen skulle have løbet sidste tur, men i sidste øjeblik måtte Klara Loessl træde til. 


Fra venstre: Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde U. Kramer, Klara Loeesl og Mette Graversgaard. (foto: Jörg Oegerli)Arthur W. Petersen slutter med beskedne 71.20
Spydkaster Arthur W. Petersen har hele sæsonen holdt højt niveau, men det stoppede desværre tirsdag, da han i kvalifikationen måtte nøjes med 71.20 meter efter ugyldige og ikke særligt lange forsøg i både første og tredje runde. Det rakte til en 25. plads ud af de 30 deltagere. Niveauet var væsentligt højere end for to år siden, og således gik den sidste finaleplads på 80.52 meter. Finland formåede som eneste nation at få alle tre deltagere videre.

"Jeg havde da håbet på meget mere i dag, men kunne ikke få sat de tekniske ting sammen," fortalte han efterfølgende til DR Sporten.

I forhold til OL indtager han p.t. 33. pladsen på kvalifikationslisten, hvor de 32 bedste kommer til Paris. De kommende uger gælder det nu om at få flere point ind på kontoen ved stævner i udlandet og - ikke mindst - DM i Hvidovre d. 29.-30. juni, som er deadline.

Alle resultater

Seneste nyheder