Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (6. dag): Stafetholdet runder EM af med en 6. plads

Nok var sluttiden på 39,21 ikke helt så hurtig som håbet, men vigtigst: Stafetherrerne fik sent onsdag aften bragt depechen i mål og som nr. 6 i Europa.

Optakten til EM-finalen på 4x100 meter var alt andet end god. Rasmus Thornbjerg Klausen, som i landsholdets tre seneste løb har løbet første tur, måtte trække sig med en skade. Simon Hansen tog i stedet – som det var tilfældet ved OL – dén tur, mens Frederik Schou-Nielsen igen var at finde på den sidste langside.

Simon Hansen sørgede ikke uventet for en god placering efter de første 100 meter, men holdets sluttid 39,21 – 0,11 fra tiden i indledende – indikerede, at skiftene ikke sad helt i skabet. Polen kom ikke i mål, mens Frederik Schou-Nielsen på sidste tur formåede at holdet grækerne – som var kommet med efter afbud fra Frankrig – bag sig.

”Vi tog nogle pladser i forhold til vores seedning. Vi bliver nummer 6 i Europa. Det kan vi ikke være utilfredse med. Jeg synes, det er mere end godkendt,” sagde Simon Hansen efter løbet til DR Sporten.

Birmingham 2026
Med to vellykkede løb fik Emil Mader Kjær såvel som Jacob Hvorup en fin mesterskabsdebut. OL-drømmen gik ikke i opfyldelse denne gang, men som Jacob Hvorup sagde til DR: ”Vi går efter at være med i 2028”.

Indtil da er der bl.a. et EM om to år i Birmingham, hvor Danmark måske igen er med i finalen. Efter suveræne Italien, der vandt i 37,82, var Hollands og Tysklands tider på sølv- og bronzepladsen med hhv. 38,46 og 38,52 noget, som et dansk hold på den rette dag også kan løbe.

- Med det seneste resultat har holdet denne sæson præsteret fire af de syv hurtigste tider nogensinde.

- Med tre top-8 placeringer slutter Danmark som 29. bedste nation.