Nyhed fra Dansk Atletik
NM mangekamp 2024. Foto: Marta Siljudottir

Karla Schärfe nordisk mester i mangekamp

Weekendens NM mangekamp i Reykjavik blev en lidt kold og blæsende omgang. Vejrforholdene gjorde det svært for atleterne, men alligevel blev det til en flot dansk weekend og et nordiske mesterskab til Karla Alberte Schärfe.

Det er en stolt dansk landstræner, der er kommet hjem fra Island. Martin Roe fortæller:

"Jeg er meget tilfreds med hele holdet og hvor godt vi arbejder sammen. Vi holdt god kommunikation og jeg følte vi havde kontrol hele weekenden.
Forholdene var desværre ikke gode nok til de bedste præstationer, men vi fik alligevel 4 medaljer og mange som viser potentiale til at gå en god mangekamp! 
Vi stillede med et ungt hold, så det er ser godt ud for dansk mangekamp de næste mange år".

Bedste danske resultat kom hos kvinderne, hvor Karla Alberte Schärfe sikrede sig det nordiske mesterskab  med 5634p.

Karla fortæller om NM på Spartas hjemmeside: 

“Jeg er virkelig, virkelig glad for det her mesterskab. Jeg satsede meget på, at jeg skulle være klar til det her stævne, og man skulle have en ret god weekend for at vinde i det felt, der stillede op. Så det var helt klart en forløsning for mig. Det blev alligevel også lidt en mental kamp for mig, da jeg indledte med et hækkeløb, som jeg ikke kunne være helt tilfreds med."

Karla vandt foran Betty Marie Ramsgaard Jensen (5539p). Nicoline Skifter Andersen blev nr. 4 med 5374p.

Hos mændene vandt Sofus Olivarius Vølund sølv med 7012p og Noah Birk Meissner tog bronze med 5905p. Noah måtte i spyd kaste med modsat arm pga. en skade, men lykkedes altså at gennemføre til bronze. 

Hos de yngre atleter blev Cornelius Birk Meissner nr. 8 i U20 og Mads Vincentsen nr. 7 i U18. 
Aliya Dahl blev nr. 7 og Agnete Vibe Bertelsen nr. 9 hos U18 pigerne. 

Se alle resultater fra NM her.

De næste uger er der fokus på DM og herefter arbejdes der på at finde egnede stævner i august. Inden da bliver det spændende at følge de unge mangekæmpere til U18 EM.

 

Seneste nyheder