Nyhed fra Dansk Atletik
Katrine Koch Jacobsen - her ved Paavo Nurmi Games i sidste uge, hvor det blev til en 3. plads. (DECA Text&Bild)

Koch Jacobsen sejrer i Kuortane: 73.51 meter

Den danske EM-5’er i hammerkast satte lørdag de bedste finner på plads, da hun i Kuortane vandt med et kast i verdensklasse. 

Af indlysende, sikkerhedsmæssige grunde var der ikke hammerkast på programmet i Herning midtby under DM-ugen. I stedet stillede Katrine Koch Jacobsen lørdag op ved det finske grandprixstævne i Kuortane. Og det gik forrygende: Allerede i første runde fandt Katrine nemlig vinderkastet frem med 73.51 – hendes næstbedste nogensinde. Det ville have rakt til sølv ved det nyligt afholdte EM, men meget passende fik hun i stedet revancheret sig i forhold til den finske EM-bronzevinder Kosonen, der også var stærkt kastende med 73.30. På den aktuelle verdensrangliste er finnen og danskeren nu hhv. nr. 14 og 15.

Udover en 1. præmie på 1.000 euro kan Koch Jacobsen se frem til yderligere point på World Ranking-listen, når den i denne uge opdateres. Alt i alt en tidlig fødselsdagsgave for hammerkasteren, som i dag mandag fylder rundt, nemlig 25 år.

Selv inden opdateringen ligger det danske OL-håb øverst blandt de kastere, der ikke har klaret det direkte OL-krav på 74.00. Deadline er næste weekend. Den endelige OL-udtagelse ligner med andre ord en formalitet. 

Træner: Ikke overrasket
”Det er superfedt med et sådant resultat så tæt på OL. Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket over, at hun kaster så langt, for det har kørt rigtig godt til træning. Men jeg er da glad for at se, at Katrine også får det ud i konkurrence,” lyder det fra landstræner i kast, Carsten Bomme. ”Men vi arbejder videre. Der er stadig små detaljer, som kan forbedres.”

Næste konkurrence for Katrine bliver weekendens DM i Hvidovre, hvor hun selvsagt er storfavorit til vinde titlen – i givet fald for femte gang i træk. Kvindernes hammerkast er programsat til lørdag kl. 15.08. 

Mellem DM og OL (kvalifikation afvikles d. 4. august) er der foreløbig planlagt en start ved det svenske grandprix i Karlstad d. 5. juli.

-JW

Motonet Grand Prix – Kuortane (FIN) 22. juni 2024
Hammerkast K
1. Katrine Koch Jacobsen DEN-Sparta 73.51 SB
(73.51 - 72.01 - 71.64 - 69.31 - 69.30 - 69.65) 
2. Silja Kosonen FIN 73.30
3. Alexandra Tavernier FRA 71.27
Alle resultater


Katrine Koch Jacobsens fem bedste konkurrencer

74.22 Trnava (SLK) 8. juni 2022
73.51 Kuortane (FIN) 22. juni 2024
72.88 (q) Rom (ITA) 9. juni 2024
72.57 Malmø (SWE) 19. maj 2024
72.35 Szombathely (HUN) 5. sep. 2023

Seneste nyheder