To unge ledere udtaget til EM
Udover den rekordstore trup på 26 atleter, som i sidste uge konkurrerede i Rom, var også to danske unge ledere udtaget. Rasmus Hjorth fra Odense Atletik og Stella Jørgensen fra Aarhus 1900 repræsenterede dansk atletik på European Athletics Future Leader Forum.
European Athletics Future Leaders Forum har været arrangeret siden 2006 (tidl. Young Leaders Forum), sideløbende med EM i atletik. Danmark har været repræsenteret med unge engagerede ledere siden begyndelsen. I år var turen nået til Rom, hvor Rasmus Hjorth fra Odense Atletik og Stella Jørgensen fra Aarhus 1900 var de danske repræsentanter. Begge er også medlem af DAFs Unglederakademi.
I alt var 70 unge ledere med fra hele Europa – selve forummet er også ledet af en flok engagerede unge, hvor vi har Martin Johansen (også medlem af DAFs Unglederakademi) med til at planlægge og afvikle årets forum. Hovedtemaet for forummet var "Be the Leader of Tomorrow", og programmet var fyldt med workshops med temaer som gender leadership, sustainability og mental sundhed.
Inden afrejse var forventningerne skruet i vejret og Stella nævner:
”Jeg havde forventninger om at lære en masse om ledelse, samt at arbejde med de forskellige problemstillinger i atletikken gennem workshops”.
Rasmus var også klar til en uge fyldt med god energi og netværk:
”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ned at netværke med ligesindede engagerede atletikledere fra resten af Europa”.
I løbet af ugen var der en del gæstetalere, som deltog i programmet – blandt andet kan nævnes Lord Sebastian Coe (præsident i World Athletics), Dobromir Karamarinov (præsident European Athletics), Karin Grute Movin (European Athletics vicepræsident), Lea Sprunger (tidligere EM-guld 400m hæk), Donna Fraser (tidligere OL 4’er på 400m) og mange andre – ja faktisk også vores tidl. direktør i forbundet Jakob Larsen deltog, med et oplæg under temaet: ”Technology and Innovation in Athletics”. Rasmus fik sig lidt af en øjenåbner under dette oplæg:
”Nævneværdigt var Jakob Larsens oplæg omkring den innovative fremgang i atletikken, som både var spændende, men også en øjenåbner. Det var fedt i forhold til fremtidig stævne afvikling og hvad man som arrangør skulle være opmærksom på i opsætningen.”
Et af Stellas helt store højdepunkter, var al den viden og inspiration hun fik dernede:
”At høre en masse spændende oplæg om aktuelle emner inden for atletik og ledelse, og at få belyst nogle af de udfordringer vi står over for og hvad vi kan gøre for at løse dem. Bl.a. omkring diversitet og inklusion, safeguarding, innovation og teknologi, mental health og sustainable events”
Rasmus havde derimod en klar favorit, når det kom til workshops:
”Højdepunktet for mit vedkomne var helt klart workshoppen omkring mental sundhed. Det et område, hvor vi endnu ikke er stærke nok, så det var rart at lære endnu mere. Vi havde en dybdegående gennemgang af forskellige problematikker, samt årsagerne til at de opstod. Derigennem startede en dialog om hvordan man som atletikklub/forbund og træner kunne være med til at skabe opmærksomhed på emner og hvordan man kunne skabe et miljø der kunne være med til at forebygge potentielle problematikker.”
Udover inspiration fra alle de andre lande, fandt vores to deltagere også ud af, at vi faktisk er ret så skarpe herhjemme på mange områder. Stella beretter om en sjov oplevelse fra en af de andre deltagere:
”Jeg oplevede faktisk at mange af de konkrete tiltag og løsninger der blev talt om, allerede er noget vi gør/er begyndt på at gøre i Danmark. Da jeg talte med andre om DAFs Unglederakademi, hvor unges stemmer kan blive hørt, en implementering af en Code of Conduct som et tiltag i forbindelse med safeguarding (i Aarhus 1900) og flere andre ting, fik det en af de andre deltagere til at sige “It seems like you’re already doing everything right in Denmark”
Hver aften var man samlet inde at se EM konkurrencerne, og det var også et højdepunkt for vores unge ledere. Stella nævner det at se en masse fed atletik og være med til at skabe stemning på stadion som et højdepunkt, og når det kommer til sportslige højdepunkt, er hun ikke i tvivl:
”Trespringsfinalen for mænd helt klart! Vi var heldige at finde ledige pladser tæt på sandkassen, og kunne overvære samtalerne mellem atlet og træner på helt tæt hold under konkurrencen. Og vi fik jo både to 18 meter spring, spændende afgørelse i 5. runde og ny mesterskabsrekord. Super fed oplevelse!”
Rasmus havde derimod lidt sværere ved at vælge:
”Stadion var fyldt med højdepunkter, lige fra danskere i finaler, Jakob Ingebrigtsen i kontrol og vanvittige resultater i springdisciplinerne. Men det helt store højdepunkt var selvfølgeligt den nationale helt i Rom, Tamberi, der med en hånd i vejret, slukkede for alt støj på stadion inden han sprang. Det var imponerende at opleve så stor en respekt, at han kunne gøre hele stadionet tavs. Det var lige før man kunne høre hans åndedræt helt nede på tartanen.”
De to unge leder har fået en oplevelse for livet, og onsdag den 19. juni giver de inputs og læring videre til resten af Dansk Atletiks Unglederakademi, når man samles online til vidensdeling. Om 2 år sker det hele igen, når EM skal til Birmingham!
Indtil da forsætter vi i DAF med at motivere og engagere de unge ledere i Unglederakademiet.
Har du spørgsmål om dette, eller kunne du tænke dig at blive en del af det, kan du finde mere info her.
Seneste nyheder
-
Sæsonrevy #8: Simon løb sig til et 12-tal
To EM-finaler og et vildt rekordløb til DM. Simon Hansens præstationer i 2024-sæsonen var til topkarakter – også selvom OL ikke gik helt som ønsket.
Læs mere -
God jul og godt nytår!
Dansk Atletik ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere en rigtig god jul og et godt nytår!
Læs mere -
Unglederakademiet har sat aftryk i atletikkens udvikling
Efter et solidt første hele år gør vi status på Dansk Atletiks unglederakademi og ser frem mod 2025. Hvis du får lyst til at være en del af atletikkens unge netværk er du meget velkommen til at kontakte os.
Læs mere -
Sæsonrevy #7: Betty fik brudt en bedaget rekord
2024 blev på alle måder et særligt år for Betty Marie Ramsgaard. I maj måned slettede hun nemlig den mere end 40 år gamle danske rekord i syvkamp, inden hun nogle uger senere blev student. Nu har den 20-årige Sparta-atlet fuld fokus på atletikken og sommerens U23-EM.
Læs mere