Nyhed fra Dansk Atletik
Frederikke Voss Vestergaard - her ved VU-spelen i 2023. (DECA Text&Bild)

Forrygende løb af Frederikke: 25 år gammel U20-rekord slået

Med 23,96 pressede den nykårede danske mester sig søndag i Göteborg for første gang under de 24 sekunder på favoritdistancen 200 meter.   

To gyldne søndage for Frederikke Voss Vestergaard. 

Sidste weekend genvandt hun DM-titlen på 200 meter i personlig rekord 24,11, og i dag ved VU-spelen i Göteborg blev det til endnu en suveræn sejr – og tilmed i 23,96 sekunder (+1,1). 

Den fornemme tid er en forbedring af den hidtidige U20-rekord, som Herning-atleten Sofie Abildtrup med 24,02 havde sat ved den nordiske juniorlandskamp i Espoo (FIN) tilbage i 1999. Frederikke bliver dermed den blot niende danske kvinde til at løbe den halve baneomgang på under 24 sekunder – og selvsagt den yngste. 

Netop en tid under 24 sekunder var efter DM-guldet det erklærede næste mål, fortalte Frederikke tidligere på ugen til TV2 Nord, som var forbi til en snak med hende og træner Anne Kirstine Jensen.

TV 2 Nord: Fuld fart fremad: Frederikke sprinter hele vejen til VM og OL

Det store Världsungdomsspelen har traditionelt været afviklet på Ullevi, men flyttede sidste år til det gamle, men nyrenoverede Slotsskogsvallen. Som altid satte dansk atletik et stærkt aftryk på legene, som varer tre dage. Den omfangsrige resultatliste kan studeres her.

-JW

Seneste nyheder