Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: Lars Møller

Legene kan begynde!

Dansk atletiks fire OL-deltagere var alle med ombord på båden, der fredag aften sejlede nedad Seinen som del af den spektakulære, men regnvåde åbningsceremoni. 

Dannebrog fyldte godt op på båden, da den danske OL-delegation fredag aften sejlede ned ad Seinen med trupperne fra Cuba og Djibouti med ombord. Mens åbningsceremonien for nogle udøvere lå for tæt på konkurrencedagen var der ingen problemer med de danske atletikfolk, idet atletikken først begynder på næste fredag (kapgang fra torsdag). Derfor var dansk atletiks fire profiler naturligvis alle med ombord på båden, der i alt kunne mønstre 57 (ud af 132) sportsudøvere.

Også 25 ledere og trænere sejlede med, blandt dem Mikkel Larsen, der er med til sit fjerde OL i træk. De foregående gange har det dog været som træner, nu er det i egenskab af elitechef. Og elitechefen melder, at alle er fit for fight.

”Der er stadig god tid, til atletikken begynder, men træningsplanerne følges, og der er ingen uforudsete forhindringer. Vi har dog endnu ikke haft mulighed for at se faciliteterne på Stade de France an, da der p.t. afvikles rugby-kampe der. Men vi tager det stille og roligt,” lyder det fra Mikkel Larsen.

OL-debutanten Lisa Brix åbner fredag aften (2/8) den danske indsats, når der er kvalifikation i kvindernes diskoskast, mens de tre andre skal i aktion de følgende to dage. 

Fredag 2/8: 
Lisa Brix (diskoskast kval. - indl. 18.55 / 20.20 & evt. finale mandag 20.30)

Lørdag 3/8: 
Simon Hansen (100 meter – indl. 11.45 & evt. semifinale søndag 20.00) 

Søndag 4/8: 
Katrine Koch Jacobsen (hammerkast kval. - 10.20 / 11.45 & evt. finale tirsdag 19.55)
Ida Karstoft (200 meter indl. 10.55 - opsamlingsheat mandag 12.50 & evt. semi 20.45)

Se hele tidsskemaet

Seneste nyheder