Nyhed fra Dansk Atletik
Fra NM-U20 i Hvidovre 2018. (DECA Text&Bild)

NM-U20: Fremtidens OL-atleter kommer til Tårnby

Tårnby Stadion danner i weekenden ramme om den traditionsrige nordiske juniorlandskamp, som også gælder som individuelt NM-U20. Et mesterskab, som finder sted mindre end tre uger før VM-U20 i Peru.

Mens OL i Paris går ind i den afsluttende weekend, mødes Nordens bedste U20-atleter til den årlige landskamp, som også tæller som individuelt NM-U20. Det er Danmarks tur til at være vært for den nordiske dyst, og det kommer til at foregå på Tårnby Stadion, hvor konkurrencerne begynder lørdag kl. 14 og søndag kl. 11. Som vanligt stiller Danmark og Island med et fælles landshold, som kæmper imod Norge, Finland og Sverige.

For flere af deltagerne udgør konkurrencen en vigtig generalprøve inden VM-U20, som begynder den 27. august i Lima, Peru. Den tætte placering på VM betyder dog også, at der er indløbet – og stadig indløber - en del ændringer på de respektive holdopstillinger. For Danmark er der ift. den første udtagelse kommet afbud fra den regerende U20-europamester på 400 meter, Jónas G. Isaksen, samt Sophus Ramsgaard Jensen – der sidste weekend i Greve klarede kravet til VM-U20 på 200 meter.  

De endelige holdopstillinger bliver først tilgængelige på Roster efter det tekniske møde fredag aften. 

Danmark var senest vært for NM i Hvidovre 2018 og på Østerbro i 2011. Ved begge lejligheder gemte der sig en kommende olympisk mester i startfelterne. Diskoskasteren Daniel Ståhl vandt således i 2011, mens næppe mange hæftede sig ved den norske gut Markus Rooth, som i Hvidovre blev nr. 5 i længdespring. 

Der er med andre ord al mulig grund til at dukke op på Tårnby Stadion i weekenden og spotte fremtidens stjerner – og ikke mindst bakke op om det dansk/islandske hold. 


Nordic U20 Match - Tårnby 10.-11. august 2024
Hjemmeside


Holdopstillinger (med forbehold for ændringer)
- Sverige
- Norge
- Finland
- Danmark / Island

Seneste nyheder